Hej, holesterol, zdaj te bom premagal!

To bi bila odločitev, ki bi v znatni meri pripomogla k temu, da bi izboljšali ali ohranili zdravje srca in si tako podaljšali ali morda celo rešili življenje. Žal sodijo srčno-žilne bolezni med tiste, ki nas najbolj ogrožajo. Čas je, da nehamo tiščati glavo v pesek in sami naredimo nekaj zase. Pri zniževanju ravni holesterola v krvi nam lahko priskočijo na pomoč tudi rastlinski steroli.

Učinkovito znižanje holesterola do 15%!

Neodvisne klinične študije so pokazale in potrdile, da lahko redno uživanje rastlinskih sterolov v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdravim življenjskim slogom že v treh tednih zniža holesterol za do 15 odstotkov.

Uživanje 1,5 do 2,4 g rastlinskih sterolov dnevno lahko zniža slabi (LDL) holesterol za od 7 do 10 odstotkov že v od 2 do 3 tednih. Če se poleg uživanja rastlinskih sterolov odločite še za zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog, ga lahko znižate tudi za do 15 odstotkov.


Nižjo raven holesterola lahko ohranite z rednim uživanjem rastlinskih sterolov

Visoka raven slabega (LDL) holesterola v krvi povzroča bolezni srca in ožilja, ki so najpogostejši vzrok smrti v državah Evropske unije, saj zaradi njih umre približno dva milijona prebivalcev letno. Tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni je mogoče zmanjšati z znižanjem ravni holesterola v krvi, pri tem pa nam lahko priskočijo na pomoč rastlinski steroli, ki jih vsebuje tudi margarina Becel pro.activ.

Naravni nasprotniki holesterola

Rastlinski steroli so naravne sestavine, ki jih najdemo v različnih vrstah zelenjave, žitih in oreščkih ter dokazano znižujejo raven holesterola v krvi. Po sestavi so rastlinski steroli podobni holesterolu, delujejo pa tako, da molekulam holesterola aktivno preprečijo, da bi se vsrkale v krvni obtok.

Redno uživanje je ključno

Za optimalne rezultate je priporočljivo vsak dan zaužiti 25 do 30 g margarine Becel pro.activ. Najbolje je, da količino razdelite na tri porcije, in sicer vsakič uporabite dve čajni žlički margarine Becel pro.activ ter z njo npr. namažite kos polnozrnatega kruha, popestrite okus sveže kuhane zelenjave ali krompirja. Becel pro.activ lahko pri pripravi jedi in kuhi uporabljamo kot katero koli drugo margarino, le za peko in cvrtje je ne priporočajo.

Sprejmite dobre odločitve

Becel pro.activ je lahko sestavni del zdrave in uravnotežene prehrane, ki vsebuje malo nasičenih maščob in malo soli, je bogata z vlakninami, sadjem in zelenjavo. Prav tako so za zniževanje tveganja nastanka srčno-žilnih obolenj pomembni telesna dejavnost, prenehanje kajenja in omejevanje vsakodnevnega stresa.

Ne pozabite: zdrava in uravnotežena prehrana ter zdrav življenjski slog nista dobra le za vaše srce, ampak tudi za uravnavanje vaše telesne teže in splošnega dobrega počutja.

Obiščete spletno stran becel.si, kjer lahko izveste več o holesterolu in zdravju srca.

Kaj je holesterol?
Holesterol je bela voskasta snov, ki jo naše telo potrebuje za pravilno delovanje celične stene, pomemben je tudi za tvorbo snovi, kot so vitamin D in nekateri hormoni. Poznamo dober (HDL) in slab (LDL) holesterol. Če imamo previsoko raven slabega holesterola, se ta začne nabirati na stenah naših žil in ovira normalen pretok krvi po telesu. S tem pa se poveča tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni.


Galerija