Z omega 3 maščobnimi kislinami iz čistega morskega okolja do boljšega počutja in zdrave telesne teže?

AquaMarine je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalanah v obliki kapsul in tekočine s  prijetnim okusom pomaranče in limone.
AquaMarine je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalanah v obliki kapsul in tekočine s prijetnim okusom pomaranče in limone.

Splošno je znano, da omega 3 maščobne kisline izredno pozitivno vplivajo na zdravje srca, možganov, oči, sklepov in ožilja. Že desetletja nazaj so znanstveniki dokazali, da ljudje, ki zaužijejo dovolj omega 3 maščobnih kislin, redkeje doživljajo srčne infarkte, prav tako pa so manj nagnjeni k obolenjem oči in celo depresiji. Ker z običajno prehrano ne dobimo dovolj kvalitetnih omega 3 maščobnih kislin, predvsem maščobni kislini DHA in EPA, jih moramo dodatno vnašati s prehrano, pri čemer je potrebno poudariti, da je vsebnost teh maščobnih kislin v današnji “moderni” prehrani relativno nizka.

Strokovnjaki zato priporočajo reden vnos prehranskih dopolnil z omega-3 maščobnimi kislinami, še posebej pa olje polenovke, ki je znano tudi kot naravni vir vitaminov A in D. Tega se dobro zavedajo še posebej na severnejših predelih, kot so npr. Škotska, Norveška, Islandija in Grenlandija, kjer že od nekdaj uporabljajo olje polenovke kot preventivo pred prehladi. Prav tako so ugotovili, da olje polenovke sprošča boleče mišice in toge sklepe, kasneje pa so odkrili, da zaradi prisotnosti naravnega vitamina D zdravi tudi rahitis. Med ljudmi, ki živijo na obalnih področjih, torej  olje morskih rib že dolgo velja za prehransko dopolnilo s številnimi koristnimi učinki za zdravje in počutje.


Pomen omega 3 maščobnih kislin v dietah

Ribe so sestavni del zdrave prehrane oziroma diet, ki jih priporočajo strokovnjaki za ohranjanje zdravja in idealne telesne teže. Tipična sredozemska prehrana temelji na ribjih jedeh, sredozemski krožnik pa vsebuje manj maščob živalskega izvora ter veliko olivnega olja, sadja in zelenjave. Prebivalci obmorskih dežel zaužijejo več omega 3 maščobnih kislin kot povprečni Evropejec, zaradi česar so na splošno bolj zdravi in vitkejši.


Pri izbiri najboljšega prehranskega dodatka bodite pozorni

Kljub temu, da strokovnjaki priporočajo dodaten vnos omega 3 maščobnih kislin s prehranskimi dodatki, pa lahko zaradi onesnaženega okolja z ribjimi jedmi v telo vnesemo tudi precej težkih kovin in drugih polutantov, zato velja previdnost pri njihovi izbiri.

AquaMarine je unikatna formula visoko čistih ribjih olj iz norveškega morja. Ne vsebuje umetnih barvil, arom in konzervansov, oznaka »proizvedeno na Norveškem« pa zagotavlja čistost ribjega olja, saj ne vsebuje polutantov.


  • AquaMarine vsebuje idealno kombinacijo omega-3 ribjega olja in olja polenovke v razmerju 50:50.
  • AquaMarine zagotavlja tudi dnevno nujno potrebne vitamine A (za oči, kožo in imunski sistem), D (za zdravje kosti in močan imunski sistem) ter E, ki je pomemben antioksidant za zaščito srca in kože.
  • AquaMarine  se odlikuje po visoko koncentrirani tekoči obliki (2 žlički vsebujeta kar 4,52 g Omega-3 ribjega olja in 4,52 g olja polenovke).          

AquaMarine je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalanah v obliki kapsul in tekočine s  prijetnim okusom pomaranče in limone.

Več informacij na novval.siAndrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki