Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Hej, holesterol, zdaj te bom premagal!

To bi bila odločitev, ki bi v znatni meri pripomogla k temu, da bi izboljšali ali ohranili zdravje srca in si tako podaljšali ali morda celo rešili življenje. Žal sodijo srčno-žilne bolezni med tiste, ki nas najbolj ogrožajo. Čas je, da nehamo tiščati glavo v pesek in sami naredimo nekaj zase. Pri zniževanju ravni holesterola v krvi nam lahko priskočijo na pomoč tudi rastlinski steroli.
Učinkovito znižanje holesterola do 15%!

Neodvisne klinične študije so pokazale in potrdile, da lahko redno uživanje rastlinskih sterolov v kombinaciji z zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdravim življenjskim slogom že v treh tednih zniža holesterol za do 15 odstotkov.

Uživanje 1,5 do 2,4 g rastlinskih sterolov dnevno lahko zniža slabi (LDL) holesterol za od 7 do 10 odstotkov že v od 2 do 3 tednih. Če se poleg uživanja rastlinskih sterolov odločite še za zdravo in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog, ga lahko znižate tudi za do 15 odstotkov.


Nižjo raven holesterola lahko ohranite z rednim uživanjem rastlinskih sterolov

Visoka raven slabega (LDL) holesterola v krvi povzroča bolezni srca in ožilja, ki so najpogostejši vzrok smrti v državah Evropske unije, saj zaradi njih umre približno dva milijona prebivalcev letno. Tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni je mogoče zmanjšati z znižanjem ravni holesterola v krvi, pri tem pa nam lahko priskočijo na pomoč rastlinski steroli, ki jih vsebuje tudi margarina Becel pro.activ.

Naravni nasprotniki holesterola

Rastlinski steroli so naravne sestavine, ki jih najdemo v različnih vrstah zelenjave, žitih in oreščkih ter dokazano znižujejo raven holesterola v krvi. Po sestavi so rastlinski steroli podobni holesterolu, delujejo pa tako, da molekulam holesterola aktivno preprečijo, da bi se vsrkale v krvni obtok.

Redno uživanje je ključno

Za optimalne rezultate je priporočljivo vsak dan zaužiti 25 do 30 g margarine Becel pro.activ. Najbolje je, da količino razdelite na tri porcije, in sicer vsakič uporabite dve čajni žlički margarine Becel pro.activ ter z njo npr. namažite kos polnozrnatega kruha, popestrite okus sveže kuhane zelenjave ali krompirja. Becel pro.activ lahko pri pripravi jedi in kuhi uporabljamo kot katero koli drugo margarino, le za peko in cvrtje je ne priporočajo.

Sprejmite dobre odločitve

Becel pro.activ je lahko sestavni del zdrave in uravnotežene prehrane, ki vsebuje malo nasičenih maščob in malo soli, je bogata z vlakninami, sadjem in zelenjavo. Prav tako so za zniževanje tveganja nastanka srčno-žilnih obolenj pomembni telesna dejavnost, prenehanje kajenja in omejevanje vsakodnevnega stresa.

Ne pozabite: zdrava in uravnotežena prehrana ter zdrav življenjski slog nista dobra le za vaše srce, ampak tudi za uravnavanje vaše telesne teže in splošnega dobrega počutja.

Obiščete spletno stran becel.si, kjer lahko izveste več o holesterolu in zdravju srca.

Kaj je holesterol?
Holesterol je bela voskasta snov, ki jo naše telo potrebuje za pravilno delovanje celične stene, pomemben je tudi za tvorbo snovi, kot so vitamin D in nekateri hormoni. Poznamo dober (HDL) in slab (LDL) holesterol. Če imamo previsoko raven slabega holesterola, se ta začne nabirati na stenah naših žil in ovira normalen pretok krvi po telesu. S tem pa se poveča tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni.


Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

holesterol , margarina , povišan holesterol , rastlinski sterol

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

13. 02. 2012 05:17:59
Pa napišite še kaj o tem, zakaj so margarine tako strupene. Malo nepristranskosti ne bi škodilo, kljub Becelovi novi reklami.
14. 02. 2012 14:06:02
Snežana, margarine se pridobivajo iz visokovrednih rastlinskih olj in so bogate z nenasičenimi maščobami in esencialnimi maščobnimi kislinami. Današnje margarine niso pripravljene s postopkom hidrogenizacije, zato je vsebnost trans maščobnih kislin minimalna oz. nižja kot 1%. Raziskave so pokazale, da je z zmanjšanjem vnosa nasičenih maščobnih kislin in s povečanjem vnosa nenasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin vsakdanji jedilnik bolj zdrav, zato tako prehranski strokovnjaki kot SZO priporočajo uporabo margarine v mešani, uravnoteženi prehrani.
17. 02. 2012 19:59:57
Holesterol in krompir sta si brata!
Čeprav je v prispevku veliko relativnih navedb, se popolnoma strinjam, da so margarine in na splošno vse rastlinske maščobe koristne za telo pa tudi za čiščenje žil od holesterola , ko uporabljam: "Margo nova", katere se ne morem preobjest, kot se vsake druge še tako dobre hrane, ker ta rastlinska maščoba telo in žile dobesedno čisti in se sploh ne rediš!

Ne bi pa se strinjal, da se krompirju pripisuje kvalitete zelenjave, ker se krompir v nobenem primeru ne more primerjati z zelenjavo, ker sta si v popolnem nasprotju že zato, ker je krompir pod zemeljski pridelek, kjer ni sončne energije in ima tudi nižjo PH vrednost, medtem ko pa so zelenjave nadzemeljske rastline z mnogo sončne energije in višjem PH vrednostjo, ko se po tej hrani človek ne redi, medtem pa ko je ravno obratno pri podzemeljskih pridelkih, ko človeka zapelje v skušnjavo, da krompir meša z beljakovinami in si človek s tem tudi menja svojo lastno obliko!

Konrad Ajster