Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Masleno testo

Nasveti za pripravo

Dolgi kuharski nasveti niso nikoli simpatični, ko pa se nam jedi ponesrečijo, pa včasih le pridejo prav. Kuharski mojstri so, predvsem za pripravo najrazličnejših vrst testa, z njimi precej radodarni. Oglejmo si nekaj nasvetov izkušenih pekov, ki nam pridejo prav pri pripravi maslenega testa.
Količina vode, ki jo dodamo testu, ni nikoli enaka, saj se spreminja glede na vsebnost vlage v moki.

Če uporabljamo mešalnik, ga večkrat ustavimo in preverimo velikost grudic.

Testo pred uporabo vedno ohladimo.

Drobci masla morajo biti vidni, ko testo valjamo. Če niso, pita ne bo dovolj rahla. (Malce pomaga, če ga pustimo dalj časa počivati.) Maslo se namreč med peko topi, in kot trdijo kuharski mojstri, sprošča paro in se šele potem integrira z drugimi sestavinami. Prav to povzroča krhkost maslenega testa. Seveda delci ne smejo biti preveliki, ker lahko v piti pustijo luknje.

Ko vzamemo testo iz hladilnika, je zelo drobljivo in ga težko oblikujemo. Pomagamo si tako, da ga razrežemo na več delov, vsakega posebej še enkrat pregnetemo in šele potem, ko se nekoliko zmehča, skupaj razvaljamo. Oblikujemo lahko tudi posamezne četrtine in jih sestavimo šele v pekaču.

Če se testo zelo drobi, to pomeni, da smo mu dodali premalo vode.

Preden oblikovano testo obložimo s sadnim nadevom, ga še za pol ure postavimo v hladilnik. Lahko pa testo delno spečemo in ga šele potem obložimo s sadjem.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

pita , recept , hrana , kuhanje , testo , pečenje , nasveti , sladica , maslo , masleno testo , priprava testa , moka , kuharski nasvet

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.