Vse radosti uživanja rdeče pese

  • TK
  • ponedeljek, 20. januar 2020

Rdeča pesa vsebuje številne hranljive snovi, vključno z železom, bakrom, magnezijem, kalijem ter vitaminom B. Čeprav jo najpogosteje jemo kuhano, jo lahko uživamo tudi surovo, če vas ne moti močan »zemeljski« okus.

Čudovito preprosta in koristna leča
  • ponedeljek, 06. januar 2020

Z naraščanjem trenda zdrave prehrane tudi leča doživlja svoj preporod v kuhinji. Ta po krivici prezrta preprosta stročnica spada med najbolj zdravo hrano zlasti zaradi bogastva vlaknin, ki so izjemno pomembne za zdravo prebavo. Pol skodelice leče vsebuje 4,5 grama vlaknin, ki so ključne tudi pri preventivi raka debelega črevesa ter drugih resnih …
Zdrava in enostavna decembrska praznovanja
  • petek, 27. december 2019

V veselem decembru lahko praznujmo z veganski prigrizki (finger food)

December je čas druženja in praznovanja, zato ni lepšega, kot da ga preživimo v prijetni družbi in ob dobri hrani. Če radi načrtujete domače zabave, veste, da se lahko zabava izkaže za velik izziv, predvsem pri pripravi hrane za več ljudi, z vsemi posebneži, ki ne jedo mesa, glutena ali česa tretjega. Da o težavi s premalo krožnikov, pribora in na …
Praznična peka potice in dišečih mamljivih razvad
  • torek, 17. december 2019

Potica je slovenska kulinarična posebnost, na katero smo lahko zelo ponosni. Narejena je iz kvašenega testa in različnih nadevov, najbolj znan je orehov. Lahko pa poskusimo tudi s kokosovim, rožičevim, pehtranovim, lešnikovim, makovim in še kakšnim. Božič brez vonja po potici pač ni pravi božič. Včasih se je potica pekla za božič in veliko noč, danes …
S testeninami iz tatarske ajde do zdravja
  • četrtek, 28. november 2019

Testenine so zagotovo ena izmed najhitreje pripravljenih jedi, zato so še posebno primerne za kosilo ali večerjo, ko se med tednom utrujeni vrnemo iz službe. Pa si predstavljate, da so lahko testenine poleg dobrega okusa tudi koristne za vaše zdravje? Da lahko hitro in preprosto pripravite obrok, ki podpira delovanje vašega telesa, vas napolni z …
Kaj bo za kosilo? Bučna juha, testenine in želodova kava!
  • torek, 19. november 2019

Jesen je čas, ko v naravi najbolj množično zorijo užitni plodovi. Med znanimi in priljubljenimi je kostanj, ponujajo pa se nam še divja jabolka, drenulje in plodovi črnega trna, prava strast med Slovenci pa je tudi nabiranje gob, ki lahko uspevajo vse do konca novembra. Jesen je čas, ko v naravi najbolj množično zorijo užitni plodovi. Med znanimi in …
To jesen jejmo sezonsko zelenjavo
  • ponedeljek, 11. november 2019

Zelenjava je zelo pomemben del naše prehrane, saj je bogat vir vitaminov, mineralov in antioksidantov, s katerimi pripomoremo k večji odpornosti našega imunskega sistema. Pozno jeseni je priporočljivo jesti zelje, radič, korenček, cvetačo, por, česen, čebulo, zeleno, brokoli in rukolo. Police so novembra in aprila v trgovinah na oddelku s sadjem in …
Hrana za boljše delovanje možganov
  • petek, 01. november 2019

Polnozrnata žita – Vaši možgani za delovanje potrebujejo energijo, kar v prevodu pomeni zadostno količino in redno oskrbo z glukozo. To lahko dobite s polnovrednimi žiti, ki imajo nizek glikemični indeks, kar pomeni, da se bo glukoza počasi sproščala v sistem. Mastne ribe – Esencialnih maščobnih kislin naše telo ne tvori samo, zato jih moramo vnašati …

Hempolina Najbolj zdravi viri maščob omega 3:
Lahko bi dodali tudi konopljino olje in semena, saj vsebujejo idealno razmerje omega 3 in omega 6 … Več

Uspešen Gluten – kje ga ni in kje se skriva?:
V kuhinji se lahko hitro pojavi kontaminacija z glutenom in ravno tako tudi po zaužitju neprimerno … Več

navadnica Kakovostna posoda ključna za zdravo prehrano:
Jaz sem izbrala tukaj: https://www.priskrbi.si/zdravo-kuhajmo.html odlična posoda zelo dolga garancija, … Več

alee8 10 razlogov za uživanje v bananah:
Zanimivo, moram poskusit še na sebi -kronično nespečni posameznici- da vidim, a mi bo pomagalo malce … Več

vanesa Prehranska dopolnila: Korist ali nevarnost v kapsuli?:
jaz se ne strinjam, ker sem si sama uničila oslabelo zdravje ravno s prehranskimi dopolnili. Diagnoze, … Več