Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Izjava o zasebnosti

V Izjavi o zasebnosti želimo povedati, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in kdo ima dostop do njih, ter predstaviti vaše pravice do vpogleda, posodabljanja ali izbrisa podatkov iz podatkovne zbirke.

1. Katere osebne podatke zbiramo

Da bi se čimbolj približali vašim željam ter vam ponudili želene storitve in izdelke ter za zagotovitev pogodbenih obveznosti lahko podjetje VANEMA, Storitve d.o.o. od vas pridobi osebne podatke. S tem omogočite, da vam VANEMA, Storitve d.o.o. zagotavlja želene storitve.

Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na posamezno osebo in omogočajo njeno neposredno ali posredno identifikacijo, kot so ime, priimek, starost, telefonska številka, e-naslov in naslov ("osebni podatki").

2. Zakaj zbiramo osebne podatke

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za naslednje namene:

 • - opravljanje storitev, ki jih ponujamo na spletni strani (dostop do posameznih podatkov, ki so na voljo registriranim uporabnikom: sodelovanje na forumih, pregledovanje varovanih strani ipd.),
 • - obveščanje o storitvah in ponudbah ter pošiljanje drugega oglasnega gradiva,
 • - izboljševanje informiranja, ki se nanaša na zdravje,
 • - izvedbo segmentacije,
 • - statistično obdelavo podatkov,
 • - izvajanje nagradnih žrebanj, tekmovanj in drugih promocijskih ponudb

Za omenjene namene lahko VANEMA, Storitve d.o.o deli, omogoči ali preda osebne podatke drugim odvisnim družbam, ki so povezana s podjetjem VANEMA, Storitve d.o.o (npr. Studio Moderna, Linea Directa), pod pogoji, ki so skladni z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Odvisne družbe, ki so v poslovnem odnosu s podjetjem VANEMA, Storitve d.o.o , bodo vaše osebne podatke uporabljale samo v zgoraj naštete namene in se bodo ravnale v skladu s strožjo politiko ter pogoji za uporabo in zaščito osebnih podatkov. ("Odvisne družbe podjetja VANEMA, Storitve d.o.o." so korporacija Studio Moderna in vse pravne ali fizične osebe, družbe ali podjetja, ki so neposredno ali posredno v lasti ali pod nadzorom podjetja Studio Moderna d.o.o..)

3. Kako zbiramo osebne podatke

Vaše osebne podatke zbiramo na različne načine in v različnem obsegu prek različnih kanalov kontaktiranja. Najpogosteje se vaši osebni podatki zbirajo:

 • - ob registraciji na spletno stran; za dostop do vsebin se mora uporabnik registrirati,
 • - ob registraciji na e-novice; za dostop do vsebin se mora uporabnik registrirati,
 • - ob registraciji na forume; za dostop do vsebin se mora uporabnik registrirati,
 • - pri izvedbi nagradnih iger; za sodelovanje v nagradni igri mora uporabnik dati podatke, ki se vežejo na osebne podatke,
 • - ob izvedbi vprašalnikov; zbiramo vaše podatke v navezavi na vaše preference,
 • - ob vstopu v Klub; podjetja VANEMA, Storitve d.o.o za izvedbo storitev potrebuje osebne podatke.

Podatke, ki jih zberemo prek različnih komunikacijskih kanalov, lahko združimo s podatki, ki jih navedete podjetju VANEMA, Storitve d.o.o v drugih primerih. Na primer: pri registraciji za prejemanje e-novic ali za dostop do storitev, za katere je potrebna registracija na spletni strani, pri izvajanju anket, pri izvedbi nagradnih iger ipd. Osebne podatke, ki jih zaupate v teh primerih, lahko podjetju VANEMA, Storitve d.o.o združi z obstoječimi podatkovnimi zbirkami in jih shrani za poenostavitev sistemov upravljanja s podatki naših strank.

4. Vaše želje

Zbrane osebne podatke lahko shranimo v različne podatkovne zbirke. VANEMA, Storitve d.o.o si prizadeva upoštevati želje, ki jih izrazite v daljšem časovnem obdobju, da bi lahko čimbolj dosledno obdelovala vaše podatke. Če iz kakršnegakoli razloga prejmete nepravilne podatke, se lahko obrnete na oddelek za poslovanje s strankami, pravilne podatke pa lahko pošljete tudi na spodnji poštni ali e-naslov in s tem odpravite težavo.

5. Povezave do drugih spletnih strani in sponzorjev

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na predstavitveno stran Viva.si podjetja VANEMA, Storitve d.o.o. Spletne strani na tej privzeti strani lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in zunaj VANEMA, Storitve d.o.o, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno stran Viva.si, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

VANEMA, Storitve d.o.o lahko pripravi nagradne igre, promocijske akcije in/ali izvaja druge dejavnosti, ki so povezane s ponujanjem storitev in izdelkov, pri katerih kot sponzorji ali sosponzorji nastopajo tudi drugi identificirani pravni subjekti. Če se udeležite omenjenih dejavnosti in/ali ponudb, lahko VANEMA, Storitve d.o.o in drugi pravni subjekti vaše prostovoljno podane osebne podatke uporabijo za svoje potrebe. VANEMA, Storitve d.o.o nima nobenega nadzora nad podatki, posredovanimi drugim pravnim subjektom.

Za potrebe promocije ali prodaje storitev, ki bi utegnile biti zanimive tudi za vas, lahko spletne strani VANEMA, Storitve d.o.o uporabljajo tudi drugi pravni subjekti. Ta izjava o varovanju podatkov se ne nanaša na informacije, ki jih je od vas kakorkoli in s katerokoli metodo pridobil kak drug pravni subjekt (denimo piškotki, darila, kuponi ipd.).

6. Piškotki

Piškotki so neopazni besedilni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in naši strani onemogočajo prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran Viva.si – razen če se odločite, da boste svoje informacije delili z nami, denimo z registracijo na spletni strani.

Piškotke uporabljamo samo za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani z namenom razumevanja uporabe spletne strani in za izboljšanje storitev, ki se nanašajo na vsebino, ponudbe in oglaševanje. Primer: piškotke lahko uporabimo za personalizacijo vaše izkušnje na naši spletni strani (prepoznavanje po imenu oziroma po izbranem imenu ob vrnitvi na našo stran) ter za shranjevanje gesel in z gesli varovanih področij. Piškotki nam tudi omogočajo, da vam ponujamo vsebine, storitve ali izdelke, za katere ste izrazili zanimanje.

7. V kakšnem primeru razkrijemo osebne podatke

Vaših osebnih podatkov brez vaše privolitve ne bomo razkrili nobeni tretji osebi razen v spodaj naštetih primerih.

Osebni podatki se lahko razkrije tretji osebi (podpogodbenik) za omogočanje izvajanja storitev, do katerih želite dostopati kot uporabnik. VANEMA, Storitve d.o.o sodeluje z drugimi podjetji pri izvajanju dejavnosti v njihovem imenu, kot so pošiljanje e-pošte in pošte, zagotavljanje marketinških storitev, izpolnjevanje naročil, dostavljanje pošiljk in zagotavljanje storitev za stranke. Ta podjetja imajo dostop do osebnih podatkov, ki so potrebni za izvajanje omenjenih dejavnosti, ne smejo pa jih uporabljati v nobene druge namene; podatke morajo obdelovati v skladu z veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Osebne podatke se lahko razkrije tretji osebi za potrebe omogočanja skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih nosi VANEMA, Storitve d.o.o.

Če se osebne podatke razkrije tretji osebi za potrebe omogočanja zagotavljanja storitev za, v imenu ali v smeri podjetja VANEMA, Storitve d.o.o, bomo storili vse, da bo tretja oseba ravnala z osebnimi podatki v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Ti prejemniki bodo:

 • osebne podatke uporabljali izključno za dovoljene namene,
 • pridobivali in obdelovali osebne podatke samo pod pogojem, da bodo ščitili osebne podatke pred nepooblaščeno uporabo ter sprejeli podobno strogo politiko in pogoje za zaščito ter uporabo osebnih podatkov in ravnali v skladu z njo,
 • strogo izpolnjevali pripadajoče zakone.

Anonimnih in splošnih podatkov (vključno s "splošnimi" statistikami), po katerih vas ni mogoče identificirati, se ne upošteva pri uporabi, obdelovanju, razkrivanju, prenosu in drugih omejitvah uporabe osebnih podatkov.

8. Zaščita zbranih podatkov

Vaše osebne podatke si prizadevamo varovati v skladu z Zakonom o osebnih podatkih (ZVOP-1-UPB1). Pri tem uporabljamo različne varnostne tehnologije in postopke ter previdnostne ukrepe, s katerimi pomagamo zaščititi osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali spremembami in nezakonitim uničevanjem.

Vaše podatke ščitimo tako, da:

 • 1. varujemo prostore, opremo in sistemsko programsko opremo, vključno z vhodno-izhodnimi enotami,
 • 2. varujemo aplikativno programsko opremo za obdelovanje osebnih podatkov,
 • 3. preprečujemo nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih,
 • 4. zagotavljamo učinkovito blokiranje, uničenje, izbris ali anonimiziranje osebnih podatkov,
 • 5. dostop do osebnih podatkov imajo samo osebe, ki obdelujejo osebne podatke in ki so pred tem podpisale izjavo o varovanju osebnih podatkov.

V primeru, da so osebni podatki potrebni za vstop v splet in njegovo uporabo, vam odsvetujemo uporabo trivialnih imen in gesel za prijavljanje. Geslo naj bo "kompleksno" – sestavljeno iz črk in številk. Priporočamo vam, da varnostno geslo, ki ga uporabljate za dostop do naših spletnih strani, forumov ipd., pri katerih sta za prijavo potrebni uporabniško ime in geslo, zadnje občasno spremenite ter ga ne razkrivate drugim osebam. Za uporabo gesel ste odgovorni izključno vi kot uporabnik.

9. Dostop do vaših osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki ste jih zaupali podjetju VANEMA, Storitve d.o.o, do njihovega popravljanja in brisanja ter prepovedi njihove obdelave.

Če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke, nam lahko pišete na spodnji naslov, lahko pa uporabite tudi e-pošto, faks ali telefon. Zaradi zaščite zasebnosti se boste morali identificirati, da bomo lahko v podatkovni zbirki našli vaše podatke.

Če to zahtevate, vam lahko pošljemo pojasnilo v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov in potrdilo, da so bile – če je to potrebno – o vaši zahtevi po informacijah, spremembah ali izbrisu obveščene vse pomembne stranke.

Če nočete več prejemati e-časopisa, ponudb in/ali najnovejših informacij o izdelkih in storitvah, nam to lahko sporočite na spodnji naslov ali e-naslov, pri čemer navedite, od katere oblike komunikacije se odjavljate: telefon, e-pošta, pošta, SMS. Če za navezovanje stikov ali nakupovanje pri VANEMA, Storitve d.o.o uporabljate več kot en e-naslov, vam priporočamo, da se odjavite od vseh e-poštnih računov, ki jih uporabljate in na katere nočete prejemati sporočil.

Če se vaši osebni podatki spremenijo (e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah po e-pošti ali nam pišete na spodnji naslov.

10. Standardi

Politika varovanja zasebnosti podjetja VANEMA, Storitve d.o.o je bila izdelana v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in s priporočili, ki jih je Evropska federacija združenj za direktni marketing (FEDMA) navedla v Kodeksu ravnanja za zaščito podatkov.

11. Spremembe izjave o zasebnosti

Izjavo o zasebnosti lahko spremeni samo podjetje VANEMA, Storitve d.o.o. Spremenjena izjava bo objavljena na spletni strani, tako da boste obveščeni, katere informacije zbiramo, kako jih uporabljamo in pod katerimi pogoji jih lahko razkrijemo.

12. Stik z nami

Če imate vprašanja ali pripombe, jih, prosimo, pošljite na e-naslov: viva@studio-moderna.com ali pa nam pišite na naslov:

VANEMA, Storitve d.o.o.
Viva, revija za zdravo življenje
Litostrojska 52
1000 Ljubljana
Slovenija

E-naslov: viva@studio-moderna.com
Telefon: (01) 58 99 800

Leto zadnje posodobitve: 2017