Brez ljubezni me ni

Vse, česar ti mama ni povedala o moških

Obsedajo me fantazije. Seksualne narave. Bolj ko se prepuščam omamni nasladi, bolj me preganja želja po več, po novem, po raznovrstnem.

Kot bi se sprožil plaz nebrzdane energije, ki je bila nekaj mesecev s silo zadrževana, se kopičila in grozila, da bo eksplodirala ter pustila za seboj opustošenje v moji psihi in fizisu. Ker abstinenca ni ravno moje najljubše stanje. Seksualna abstinenca me boli, duši, razjeda od znotraj. Je kot rak rana, ki na najbolj zahrbten način srka energijo. Lastno telo, ki bije meseni boj samo s sabo. In ki je tako krhko in ranljivo, ker vso energijo, namenjeno prokreaciji, preobraža v procelibat. V nenaravno stanje, v katerem lahko zdržim mesec, dva.

Po treh mesecih dobim čuden občutek izobčenke. Doživljam se kot vilinsko bitje z Venere, ki je proti svoji volji pristalo na hladnem planetu, kjer ne poznajo ljubezni, te edine vilinske hrane, brez katere je obsojeno na mučno hiranje. Začnem se drugače obnašati, premikam se nekam okorno, tudi hoja dobi drugačen tempo, upočasnjen in dolgočasen. Z bridkostjo in sramom obenem ugotovim, da izpuščam v ozračje aseksualno nunsko energijo, po kateri me vsi zlahka prepoznajo.

Vsi vedo, da ne seksam! To se vidi v mojih očeh, ki so ugasnjene. In posmeh boli. Ubija me, cilja v jedro mojega ženskega ponosa. A k srečo se je pojavil On. Ravno v pravem trenutku, tako rekoč v zadnjem. Počutim se kot elektrarna. Vsa ožarčena in energetizirana. Z akumuliranimi tekočinami, ki me zalivajo vsakič, ko se me dotakne. Je to sploh možno, ta sla, ta strast, je to nagon, je to tantra, je to čutno ali nadčutno? Je to sploh pomembno?? Moški, s katerim sem, je še v fazi preizkušanja. Vzajemnega. Bojim se, da se me bo ustrašil, da bo mislil, da sem nimfomanka ali kaj. Najbolj nenavadno pri tem je, da on sam po sebi niti ni kaka posebno porno varianta.

Ne rečem, da ni seksi. In tako zelo kosmat je, da bi lahko nosil ovratnico proti bolham! Mjami!! Ampak kljub temu se mi zdi, da te opojnosti, v kateri se utapljam, ko sem z njim, ne ustvarja toliko on kot On, ampak bolj jaz, jaz kot Ona. Kako naj zadržujem to željo po Njem in ohranim dostojanstvo? Saj vendar ne sme vedeti, kako zelo si ga želim, preveč bi si začel domišljati. Moška prevzetnost je strup za žensko rahločutnost.

Članek se nadaljuje »


Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki