Kako spijo pripadniki posameznih zodiakalnih znamenj

(Foto: Shutterstock)

Preberite kako spijo pripadniki posameznih zodiakalnih znamenj. Malce za šalo in malce za res.

OVEN
Skladno z rogovi, ki jih nosijo, je glavni moto Ovnov: z glavo naprej. To velja za večino stvari v njihovem življenju. Toda med spanjem niso tako divji: njihov spanec je praviloma miren, sanje pa pogosto odražajo potrebo po svobodi in neodvisnosti, pa tudi po kariernih uspehih.
 
BIK
Za Bike je značilen nemiren spanec, saj so njegovi predstavniki po naravi temperamentni in neugnani. Smrčanje je pri moških predstavnikih tega znamenja prej pravilo kot izjema. Pogoste so sanje z materialnega in denarnega področja.
 
DVOJČKA
Če za koga lahko rečemo, da ni zaspanec, je to znamenje Dvojčkov. Ta rojeni ponočnjak se le stežka spravi v posteljo, preden ne postori vsega, kar si je zadal za tisti dan. Nemalokrat se jim sanja, da morajo bežati, kar utegne biti odraz tega, da le redko prisluhnejo svoji podzavesti.

RAK
Intuitiven in čustven po naravi – miren med spanjem. Zaradi svoje subtilne narave ima v sanjah pogosto vizije, v katerih se vidi brezciljno tavati po neznani okolici in ugotavljati, kje sploh je.

LEV
Levi, rojeni vodje in obremenjeni z željo po vodenju, spijo nemirno. No, zato pa imajo vsaj lepe sanje. Po naravi so namreč veseljaki, zaradi česar sanjajo v toplih barvah. V sanjah povedo vse, česar si v budnem stanju ne upajo – ali ne smejo.

DEVICA
V vsakdanjem življenju so Device zelo zadržane in umirjene. Pogosto se jim sanja v temnih barvah, obrisi stvari so nejasni in zamegljeni. Ker se v sanjah ne sprostijo, jim spanec največkrat ne prinese dovolj nove energije in moči.

TEHTNICA
Ljudje, rojeni v znamenju Tehtnice, si nenehno prizadevajo za vsestransko harmonijo, kar jim, če cilja ne dosežejo, utegne kratiti spanec. V splošnem pa nimajo tovrstnih težav in spijo skoraj najbolj mirno med vsemi znamenji.

ŠKORPIJON
Njihova strastna in tekmovalna narava jih v postelji – govorimo seveda o spanju – dela prave divjake. Za Škorpijone je namreč značilen zelo nemiren spanec, poln premetavanja in tudi govorjenja. V sanjah pogosto (po)doživljajo skrajna dejanja, celo ljubosumje in nasilje.

STRELEC
Strelci so pravi zaspanci: v posteljo radi hodijo zgodaj in iz nje čim kasneje. Njihove sanje so navadno zaokrožena celota, nekakšen film, navadno s srečnim koncem. Zato se zbujajo najbolj zadovoljni in dobrovoljni med vsemi astrološkimi znamenji.

KOZOROG
Ljudje, rojeni v znamenju Kozoroga, imajo zelo bujno domišljijo, kar se kaže tudi v njihovih sanjah. Njihov spanec je torej zelo intenziven, čeprav – ali pa prav zato – se pogosto zbujajo.

VODNAR
Med vsemi astrološkimi znamenji vodnarji največ sanjajo – in se sanj tudi pogosto spomnijo. V sanjah se jim prikazujejo najrazličnejši sanjski simboli, v njih pa se znajdejo tudi v nenavadnih in zapletenih situacijah. Njihov spanec je načeloma miren, vendar pogosto govorijo v spanju.

RIBI
Ribe imajo miren, vendar rahel spanec. Pogosto se jim sanja o dogodkih, povezanih z vodo, ki je splošen simbol nezavednega. V njihovih sanjah nastopajo umetniki ali pa se v njih družijo s svetovno znanimi osebami. Včasih se zdi, da v sanjah nastopajo z ljudmi, ki bi jim bili radi podobni.

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Vsi Viva strokovnjaki