Rešite test: je to ljubezen?

  • NN
  • nedelja, 29. junij 2014
(Foto: Jupiterimages)

Kakšen je ljubezenski naboj vaše trenutne zveze, lahko ugotovite s pomočjo našega testa.

1.) Partner vam telefonira brez pravega vzroka. Samo toliko, da vam vošči dobro jutro in vas vpraša, kako ste spali, vam zaželi lep dan, prijeten konec tedna ...

DA NE

2.) Vaša simpatija vam nepričakovano sporoči, da bo držala pesti za vaš izpit, ali pa vam med vrsticami prizna, da je želela slišati vaš glas.
DA NE

3.) Izvedeli ste, da o vas pripoveduje prijateljem in da vas je podrobno opisal staršem, sestri, bratu ...
DA NE

4.) Svojim najbližjim je pripravljen postreči tudi s podrobnostmi o vas, seveda le o tistih, ki vas predstavijo v najlepši luči.
DA NE

5.) Z vašimi prijateljicami in prijatelji je prijazen in ljubezniv, celo s tistimi, ki so mu bili na prvi pogled nesimpatični ali celo zoprni.
DA NE

6.) Partner je razumevajoč, družaben in prijeten v družbi, za katero se prej ni zmenil, ali pa vas je skušal celo odvrniti od nje, ker mu je šla na živce.
DA NE

7.) Opažate, da vas vaš izbranec skuša približati svojim prijateljem in znancem, zlasti tistim, ki jih nima za resne tekmece.
DA NE

8.) Zadnje čase pozorno in zavzeto posluša vaše pripovedovanje. Zanimajo ga podrobnosti, pri tem pa vas ne prekinja, marveč vas spodbuja, da mu zaupate še kako dodatno informacijo.
DA NE

9.) Vedno vam je pripravljen pomagati pri reševanju težav in pojasniti obstoječe dvome.
DA NE

10.) Ko vas posluša, vas gleda v oči, opazuje vaše ustnice in spremlja vaše kretnje, pri čemer ne skopari z mimiko in nasmehi.
DA NE

11.) Iz kroničnega zamudnika se je prelevil v korektnega spremljevalca. Na zmenek pride točno, če pa iz objektivnih razlogov zamudi, se vam opraviči, pri čemer čutite, da ne gre za frazo in izgovor.
DA NE

12.) Kadar ga polomi, mu je veliko do tega, da sprejmete opravičilo in mu spodrsljaj odpustite. Iz opravičila je mogoče razbrati obljubo, da bo storil vse, da se kaj podobnega ne bo ponovilo.
DA NE

13.) Prepričani ste, da je že zdavnaj prerasel neupravičeno zamujanje in nonšalantno vedenje. To ne spada več v njegov koncept izražanja naklonjenosti.
DA NE

14.) Partner spoštuje vaše odločitve, upošteva vaše predloge, sprejema vaše argumente in se je o marsičem pripravljen pogajati. Tega ne počne tekmovalno in omalovažujoče, marveč prijateljsko in razumevajoče.
DA NE

15.) Iz njegovih besed, dejanj in kretenj je čutiti, da se želi uskladiti z vami, doseči soglasje in se sporazumeti v občutljivih ali spornih zadevah.
DA NE

16.) Opažate, da ni pretirano ponižen; samo zaradi ljubega miru se ni pripravljen podrejati v nedogled.
DA NE

17.) Nikoli več ne omenja prejšnjih zvez.
DA NE

18.) Opažate, da je življenje, ki ga je živel, preden je spoznal vas, zanj le še preteklost, ki je sicer ne more in ne želi izbrisati, vendar o njej ne razmišlja pogosto, še manj pa o njej razpravlja z vami. Omenja jo le še z obžalovanjem in nostalgijo.
DA NE

19.) Niti na misel mu ne pride, da bi vas primerjal s predhodnico.
DA NE

20.) Praviloma vas ne vodi na kraje, ki sta jih obiskovala s prejšnjo ljubeznijo. Z vami ne skuša obnoviti sveta, ki se je podrl, ko se je razšel s prejšnjo partnerico.
DA NE

21.) V času nežnosti in po ljubljenju se hoče pogovarjati z vami, vas pestovati in ljubkovati, se vam tako ali drugače posvečati.
DA NE

22.) Po intimnih trenutkih mu ne pride na misel, da bi se obrnil in zasmrčal. Po seksu ne oddrvi v kopalnico, se oprha, obleče in odide po opravkih ali, še huje, k prijateljem, mami ali celo k svoji bivši.
DA NE

23.) Pogovarjata se o lepih in prijetnih rečeh, ki zadevajo vas ali oba.
DA NE

24.) Partnerja zanima vse, kar vas doslej ni mogel, hotel ali upal vprašati.
DA NE

25.) Postelja ni bojišče, marveč kraj za radostno intimnost in bližino.
DA NE

26.) Vaš izbranec rad predlaga srečanja in poskrbi, da vajini načrti ne padejo v vodo.
DA NE

27.) Navdušeno poskrbi za reči, ki so vama pri srcu, in uredi malenkosti, da vama je, ko sta skupaj, karseda prijetno.
DA NE

28.) Z vami uživa v sedanjosti, obenem pa obujata spomine in začenjata resno govoriti o skupni - četudi morda samo morebitni - prihodnosti.
DA NE

29.) Tudi kadar je zaposlen, se potrudi ter vam posveti nekaj časa in pozornosti. Iz njegovih ust ne boste več slišali izgovorov, kot je: "Naslednji teden bom zelo zaposlen. Ne vem, kdaj se bova spet videla. Morda te pokličem pojutrišnjem."
DA NE

30.) Kadar ste v stiski, vas skuša potolažiti s konkretno odločitvijo ali obljubo, ki jo pozneje tudi izpolni.
DA NE

31.) Svoje misli, želje, sanje, pričakovanja in strahove je pripravljen in zmožen izraziti z besedami.
DA NE

32.) Pripravljen vam je odkrito povedati, da vas ljubi, da vas je pogrešal, da mu je lepo z vami, da je brez vas osamljen, da mu ugajate, da je zaljubljen v vas, da si želi biti z vami ...
DA NE

33.) Namesto običajnih besedic "jaz" in "ti" začne uporabljati "midva". Kar je bilo doslej njegovo in vaše, je zdaj vajino.
DA NE

Rezultat testa:
Večina pritrdilnih odgovorov priča, da gre za pravo, resnično ljubezen. Uživajte v njej, dokler traja, in ji poskusite pričarati pridih večnosti. Prijazno in prizanesljivo, radostno in navdušeno. Tako boste partnerja najlažje prepričali, da ste prav vi tisti, ki ga lahko osreči. Pri tem se izogibajte živčnosti in prisile. Večnost se v ljubezni rojeva počasi.

Večina negativnih odgovorov pomeni, da tokrat ne gre za pravo, veliko ljubezen. Če je vaša zveza šele na začetku, se potrudite, da bo iz muhe enodnevnice prerasla v trdno, trajnejše razmerje. Če pa sta s partnerjem skupaj že dalj časa, je najbolje, da odnos čimprej postavite pod drobnogled in se odločite, kaj boste storili. Na voljo sta vam dve možnosti: zbližanje ali ločitev. Ljubezen ne pozna vmesne poti.

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki