Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Koliko sem v resnici stara?


(stran 2 od 3)Ženska je stara, moški pa šarmanten, sem slišala praviti. Ženska naj bi tam nekje okrog 45. leta začela s svojimi hormoni izgubljati tudi svoje bistvo, za razliko od moškega, ki tam okoli sredine svojega življenja nastopi drugo puberteto z vsemi plodilnimi inspiracijami vred in je tako rekoč na višku. Najbolj krivičen nateg narave, se mi zdi. Opla, se je res narava grdo poigrala z ženskim spolom in ga po določeni starosti pospešeno stara in podi na smetišče evolucije – ali pa smo se za veneče cvetke proglasile kar same, potem ko smo si 101-krat prebrale in ogledale, kako grda je starost? Ki je, ojoj, za povrh še ženskega spola?? Ja, stare ženske so grde. Kdo nam je že to povedal – eni strici verjetno. So že vedeli, zakaj stare ženske niso zaželene. Ne vem sicer, če so stare babe grde, res pa so definitivno naporne.

Lahko začnem že pri sebi. Opažam, da sem zatežena, bolj ali manj vse mi gre na živce in težko se vklapljam v okolje, ker si mi zdi večina ljudi okoli mene preprosto neumna. Meje med sabo in svetom imam jasno in natančno določene, in če jih kdo mimo moje volje želi prestopiti, sem popadljiva, agresivna, brezobzirna, nesramna, odkrito konfliktna. Če mi kaj ne paše, nesramno in žaljivo protestiram. Ali pa preprosto odidem. Fuck off! Adijo! Ker si to lahko dovolim. Ker me prav nič ne briga, kaj si kdo misli o čemer koli in še posebej o meni. Ker si tudi sicer domišljam, da sem že vse videla in da me nič ne more presenetiti. Večinoma imam prav o vsem in o vsakem, če pa slučajno nimam, sem se pripravljena skregati do konca in z močjo superiornosti lastnega ega dokazati, da imam.

Vse mora biti po moje, ker se drugače precej hitro naveličam. Časopisov skoraj ne berem, ker se mi zdi, da tudi brez njih dobro vem, kaj se dogaja doma in po svetu. O vsem lahko govorim, tudi če prvič slišim za kakšno stvar. Vsekakor je moje mnenje najpomembnejše in vedno izstopa. Resda se mi zdi, da včasih nisem bila povsem taka, no, vsaj ves čas ne. Se kaj posebnega dogaja z mano? So to tisti prvi znaki, na ravni psihe, da postajam stara? Ker resnično ne prenesem niti oddaljene bližine bedakov in se z vsakim dotičnim, ki mi prekriža pot, direktno in v nekaj minutah totalno in na skrajno žaljiv način skregam. Še par let nazaj sem s takšnimi primerki gotovo porabila vsaj pol ure svojega dragocenega časa, ker sem skušala narediti vtis. Zdaj se mi za vsak vtis, ki ga pustim pri kom, sladko fučka. Se pri ženski tako kažejo znaki staranja? Ooo, kako lepa je starost! Zakaj mi nihče ni povedal, da je takšna? Ker bi se začela pospešeno zavestno starati že prej in ne bi čakala na spontani vžig procesa.

Sicer pa so mi zelo všeč teorije o različnih starostih. V iskanju eliksirja večne mladosti so odkrili celo različne načine za štetje starosti. Tako enota za starost ni samo preživeto število dni, mesecev, let, čemur se reče kronološka starost, ampak obstajajo tudi bio-enote za merjenje biološke starosti – to je, če prav razumem, nadrealna časovna enota, ki določa, koliko so mimo realnega časa stari naši organi, ki očitno živijo svoje lastno življenje v nekem bio-času, kar tako, mimo nas in naše zavesti; potem je tukaj še psihološka starost, ki meri našo psiho-dimenzijo, spet očitno nekaj, kar teče mimo realnega časa in naših zaznav ... Kako naj pri vseh možnih izračunih starosti torej sploh vem, koliko sem v resnici stara? In če niti tega ne vem, na čem naj potem gradim svoje čisto vsakodnevne praktične odločitve, kot je na primer to, kaj naj oblečem za v službo? Naj grem v kostimu ali prosojnem topu in minici, če pa ne vem, ali imam 40 ali 17 let … Hm, tole me malce bega.

Vendar pa se mi ne zdi toliko pomembno, da lahko danes poljubno štejemo svoja leta, in da lahko svojo starost predstavljamo v bioloških, psiholoških itd. enotah. Bolj pomembno se mi zdi, da jo lahko prelisičimo. Ustavimo. Sploh ženske smo tukaj v izraziti prednosti. Moški s silikonskimi usti so mentalno problematični, se vam ne zdi? Ženske pa si lahko damo silikon kamor koli in požele bomo ne le odobravanje, ampak tudi občudovanje. Silikon je po mojem mnenju za ženski spol najpomembnejše medicinsko odkritje po kontracepcijski tabletki. Ne, zame, ki kontracepcije kmalu ne bom več potrebovala, je silikon definitivno daleč pomembnejše odkritje.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd