Oskubljene kokoši in obrite P.

Vse, česar ti mama ni povedala o moških

Poletje je tukaj.  Zbiram vtise in se čudim. Še vedno si nisem opomogla od kulturnega šoka. Kar je preveč, je preveč. Tudi zame. Okoli mene sami goli ljudje. Kar ne bi bilo nič posebnega, če bi to bili navadni nagci. A s temi tukaj nekaj ni v redu, tem nekaj manjka.

Sprva še sama ne vem, kaj me na njih bega, kar tako, na prvi pogled, bi težko rekla, kaj me v njihovi navzočnosti spravlja v nelagodje. In tudi težko bi se poglobila vanje in vrtala s pogledom v vsa ta gola telesa, da bi natančneje preučila vzrok te motnje, saj mi je precej neprijetno zijati v golega človeka in se na plaži iti študentko anatomije. Če me kdo vidi, bo še mislil, da sem kaka svingerica ali kaj takega, ti se namreč na tak čudaški način, z buljenjem v človeka, samoreklamirajo. Postavijo se pred kak par in zavijajo z očmi toliko časa, da jih človek hočeš nočeš opazi in mu postane jasno, da se od njega nekaj pričakuje. Pa sem svojčas, dokler nisem v praksi naletela na te blede, potrebne kreature, imela o svingerjih skoraj dobro mnenje, zdeli so se mi posebne sorte ljudje, totalno liberalni, svobodni ljudje, ki so se znebili umetno ustvarjenih moralnih, cerkvenih, državnih, levih in desnih predsodkov, uporniki, seksualna avantgarda ... Bla bla.

Prepričala sem se na lastne oči in ušesa. To so v bistvu zgolj potrebneži in potrebnice, ki imajo tako zavožen zakon, da se jim niti seksati s svojim/svojo ne ljubi več. Ker jim dol visi. Dobesedno. In jim gre v lajfu tako hudo, da sploh ne izbirajo več. Požrejo, pardon, pokavsajo vse, kar jim pride na pot. Ali na plažo, kot sem lahko opazila letos. Tako da je treba kar paziti, kam usmerjaš svoje poglede, da jih ne bi kdo narobe razumel in ti zatežil. Ali te kar naskočil. Ali naskočila. Kajti toliko lezbijk, kot sem jih srečala to poletje, pa še ne. Škoda, da se obnašajo približno tako kot moški v osemdesetih letih. Prostaško neposredno in na suho. Kar pomeni, da mora biti dandanes dekle še posebno previdno v stikih s tujci - tujkami. Zlasti s tistimi iz Vzhodne Evrope, ki so poleg evrov in demokracije odkrili tudi seks. Torej, ne smem buljiti v nagce in nagice, kakšnega zmotnega vtisa o želji po plažnem seksu prav gotovo ne želim vzbuditi in svinganje je zame, ki sem bolj konservativne sorte, navadna izprijenost. Jaz sem ostala na stopnji infantilne romantike. Še vedno sanjam o zvestem možičku, ki bo imel rad samo in zgolj mene in nobene druge. In jaz se bom sončila v njegovi brezmejni ljubezni, tu pa tam vrgla oko na kakšnega dobrega tipa in se s kančkom slabe vesti spet zazrla v ljubeče oči svojega moškega ...

In se mi končno posveti. Točno, to je to! Te nage ženske! S temi ženskami nekaj ni v redu, nekaj na njih me je zmotilo, nekakšen disproporc. Seveda, te ženske so brez ene same dlake! Tako rekoč oskubljene. Dlak nimajo niti tam, kjer jim jih je narava namenila v obilju. Sem zašla v deželo degenov ali kaj? Ne. Sem samo na nudistični plaži, kjer se menda zbirajo najbolj napredni ljudje na planetu. Taki, ki so za "nazaj k naravi". Torej se narava spreminja? Potem ko smo zgubili rep in nam je odpadlo krzno z ramen, se dlake redčijo tudi med nogami? Pa menda nisem že tako stara, da niti ne opazim več, kako se pred mojimi očmi odvija evolucija človeške vrste?! Videti je, kot da ženskam ne rastejo dlake praktično nikjer več. Ne pod pazduhami, ne po nogah, tudi med nogami je po novem vse golo. Okrog mene so sama neporaščena ženska spolovila, same oskubljene P. Ne, ne gre za naravni pojav, kajti sredi tega opustošenja vidim tu in tam kakšno čudno rdečino, ki spominja na ekcem, herpes, vneto kožo.

Članek se nadaljuje »