Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Jaz in moj mlajši moški


(stran 3 od 4)Torej sem začela oprezati za mladim. Poklical me je po naključju, pravzaprav sva se poznala že od prej, želel je uslugo, da zastavim besedo za nekega prijatelja, ki se je znašel v nekakšnih škripcih. In sva se dobila na kavi, povsem prijazno in prijateljsko; če ne bi bila v agoniji, bi na pogovor najbrž pozabila že čez pet minut. Tako pa sem že med kramljanjem začela v njem prepoznavati vse kaj več od navadnega znanca, ki ga nisem videla že pol leta in ga verjetno brez večje škode še pol leta ne bi. Moj mladi prijatelj se mi je nenadoma prikazal v povsem drugi luči. Oddajal je nekakšno preefinjenost, blagost, lahko bi rekla, da, tudi nežnost, vsekakor pa iskrenost, celo poštenost, da ne rečem spoštljivost.

Ja, spoštovanje, to sem čutila, da je v njem, ko je govoril z mano. Roko na srce, k temu so gotovo pripomogla moja leta, ne nazadnje je prav in se spodobi, da se mladenič do starejše dame obnaša dostojno in obzirno. Bolj ko sem ga poslušala, kako mi razlaga o svojem poslu, bolj se mi je zdel prijeten, resda niti ne posebno zanimiv, morda celo malce dolgočasen, a tako zelo drugačen od tistega postaranega plejboja, h kateremu me je tako neusmiljeno vleklo. Čez četrt ure sem že vedela, da tega mladeniča z nebeško modrimi očmi pod nobenim pogojem ne smem izpustiti, da se ga moram okleniti, da je moja rešilna bilka. Da je moj Rešitelj! Transfer je bil sklenjen: zamenjala sem ju - Njega za njega, moja izbira ne bo On, ampak on. Kajti samo on me bo lahko rešil iz te mreže pomenljivih besed in pogledov, s katerimi si je On utiral pot do moje duše.

In preden je to mlado bitje, ta nepokvarjena moška duša vedela, kaj se dogaja, se je v meni vklopil mehanizem ženskega osvajanja, tista spogledljivost, ki jo v svojem bistvu obvlada vsaka ženska, in ki jo obvladujem samo delno, saj se pri meni večinoma sproža kar sama od sebe. V nasprotju z nekaterimi drugimi ženskami, ki imajo ta sistem naštudiran in ga po potrebi vklapljajo in izklapljajo ter tako pri moških iztržijo tudi kaj koristnega zase.

V tisti uri, ki sem jo preživela z njim, sem spoznala, kako koristno je zavestno in namerno koketiranje, takšno, ki ima natanko določen cilj, takega, ki ga pač ne moreš doseči na noben drug način. Čeprav me v resnici ni kaj prida zanimal ta najin pogovor, sem se potrudila in s kar najbolj intenzivnim prikimavanjem sodelovala pri njegovih opisih novih računalnikov, ki so jih kupili v podjetju. In prav na široko sem razpirala veke in ga gledala naravnost v tiste nebeške oči - modre oči so bile vedno moja šibka točka! -, ko je govoril o nekakšnem novem internetnem portalu. Super, kako fajn, to pa res obvladaš, sem ga spodbujala, da se je moral resnično počutiti priznan in občudovan. In kakšna sreča, da sem imela tisti dan na sebi čudovito mini krilo in da sem se lahko tudi nekajkrat presedla in si z vso nonšalanco, ki jo premorem, popravila preveč navzgor sileče krilce.

Potem sem besedo napeljala na hud življenjski tempo, ki nas sili, da delamo od jutra do večera, da človek sploh nima časa za kaj drugega ... Ja, res ne gre nikamor, ker samo dela, zvečer pa je utrujen, malo posedi pred TV in gre spat ... Tako, torej nima punce. In kako bi bilo lepo, zdaj ko je več sonca, iti kam na sprehod, kakšno nedeljo ... sem iztegnila lovko. Ja, res bi bilo lepo, je rekel. No, bo kaj? Se bo okorajžil? Ga bom morala prijeti za roko in odpeljati na sprehod - ali pa bo vendarle doumel, da ga nujno potrebujem, da MORA z mano na tisti sprehod? Morda sem prehitra? Da ga ne prestrašim, kaj pa vem, kakšne so te mlade generacije moških, malo poženščene, to bi si že upala trditi, da pa mora pri teh mladih moških ženska prevzeti vso pobudo, sem pa tudi že slišala.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd