Rešite test: Kakšen je vaš faktor popolnosti v seksu?

  • TK
  • četrtek, 01. april 2010
(Foto: Shutterstock)

Pričakujete večkratne orgazme vsakič, ko seksate, ali ste ravnodušni do partnerja? Izpolnite naš test in izvedeli boste, kakšen je vaš faktor popolnosti v seksu (FSP).

1. Kakšno je vaše stališče do prvega spolnega odnosa z novim partnerjem?

a) "Opravimo to takoj!"
b) Želite, da se pred ognjemetom med rjuhami dodobra spoznata.
c) V eni noči mu hočete razkazati ves svoj seksualni repertoar, saj ga bo to prisililo, da se bo vrnil po še več užitka.

2. Vašega partnerja preprosto ne zanima seks. Kako najbolje prebuditi njegovo strast?

a) Verjetno gre samo za slabo obdobje v njegovem življenju ali v vajinem razmerju. Če boste potrpežljivi, bo že kmalu sijajno kot nekoč
b) Sprostili ga boste z masažo ali s čim drugim, kar sprošča oba, nato pa ga boste vprašali, kaj ga muči.
c) Ves dan boste preživeli v fitnes centru in olepševalnih salonih. Izposodili si boste film za odrasle, si nadeli seksi perilo in ga zapeljali!

3. Ali se morajo hlačke vedno ujemati z nedrčkom?

a) To učinkuje, kot da se preveč trudite za partnerja.
b) Vedno ste si želeli, da bi nosili usklajene hlačke in nedrčke, toda v praksi oblečete komplet samo za prvi zmenek in ob obletnicah.
c) Raje bi odšli zdoma brez perila kot s hlačkami in nedrčkom, ki se ne ujemajo.

4. Kakšen je vaš odnos do orgazma?

a) To je nekaj, kar se dogaja samo drugim.
b) Čudovito je, če je zgodi, v redu pa je tudi, če se ne, seveda pod pogojem, da ste v ljubečem in skrbnem razmerju.
c) To je najpomembnejša stvar na svetu.

5. Se samozadovoljujete, tudi ko ste v razmerju?

a) To je ključno, saj sicer nikoli ne bi doživeli orgazma.
b) Včasih, saj to, da ste v razmerju, še ne pomeni, da so solistične spolne izkušnje prepovedane.
c) Seveda, tudi pred partnerjem – da bi ga vzburili.

6. Kako vaše stališče do lastnega videza vpliva na vašo spolno željo?

a) Sploh ne. Med seksom nikoli ne ugašate luči in se ne skrivate pod odejo.
b) Kot mnoge ženske navadno v "debelih" dneh niste pripravljeni na seks, toda partner vas lahko prepriča, da je ljubezen najpomembnejša.
c) Kadar niste v dobri kondiciji in jeklenih mišic ter se vam dozdeva, da ste se zredili, zato se seksa raje vzdržite.

7. Partner vam predlaga novo, drzno pozo. Kako se odzovete?

a) Od zadaj? Ne hvala, preveč predrzno.
b) Poskusili boste. V najslabšem primeru se bosta oba nasmejala, v najboljšem pa boste odkrili nekaj vznemirljivega, kar bo izboljšalo vaše spolno življenje.
c) Z veseljem boste sprejeli njegov predlog. Vedno ste razpoloženi za eksperimente v postelji.


REZULTATI

Odgovori večinoma A – nizek FPS

Raziščite vse možnosti

Pogosto razmišljate v slogu: "Čemu naj oblečem seksi perilo, če ga bom v vsakem primeru takoj slekla?" Eden od razlogov, zakaj nočete igrati vloge zapeljivke, je v mnenju, da preveč truda učinkuje nenaravno, izumetničeno in neiskreno. Navsezadnje sta spontanost in obnašanje v skladu z osebno naravo glavna pogoja za dober seks, mar ne? No, to ne drži vedno.

Vsi, ki so v dolgotrajnem razmerju, morajo za to, da ohranijo plamen strast, vlagati določen trud in v spolnost vnašati novosti. Po prvem navalu poželenja se hormoni umirijo, zato je treba iskati nove načine za vzdrževanje spolne želje in zadovoljstva. Le tako bo lahko seks enako dober, kot je bil na začetku. Menite, da ste v zlati sredini, ko gre za vloženi trud, ki je ključen za doseganje zadovoljstva v seksu. Saj ni treba, da ste pretirano ambiciozni.

Če si že ne drznete poskusiti nove poze, vsaj poskušajte seksati na neobičajnem mestu (kopalnica, kuhinja …). Vlagati trud v seks ne pomeni, da morate v spalnico namestiti drog za striptiz. Že popolna predanost spolni igri zanesljivo daje rezultate. Dovolj je, če pol ure pred seksom odmislite vse težave in stres. Nič ni hujšega, kot če sredi oralnega seksa razmišljate o neplačanih računih! Goli lezite na posteljo in uživajte v občutku, ki ga ponuja stik posteljnine s kožo, ali pa poslušajte glasbo, ki vas sprošča in krepi čutnost.


Odgovori večinoma B – srednji FPS

Prepustite se

Zavedate se, da je za dober seks nujno vložiti nekaj truda – od ohranjanja vitke linije in telesne pripravljenosti do tega, da ste zadovoljni s svojim videzom. Sem spada tudi odkrit pogovor s partnerjem o skupnih željah in potrebah. Zavedate se, da želenega ne boste dobili, če tega ne boste niti omenili. Ohranjanje takšnega stališča ob dobri komunikaciji s partnerjem je ključni dejavnik za zadovoljivo spolno življenje.

Verjetno je, da prehajate skozi različne FPS, kar je odvisno tudi od drugih stvari, ki se dogajajo v vašem življenju, denimo če ste negotovi ali pa ste napredovali v službi. V obdobjih negotovosti ljudje pogosto čutijo povečanje FPS. Če opazite, da se vam partner oddaljuje, boste verjetno pod večjim pritiskom, da povečate svoj trud in se mu približate. V takšnem primeru se vprašajte, ali je seks res tisto, kar si želite – ali pa boste seksali zgolj zato, da bi znova občutili samozavest in dobili potrdilo, da ste ljubljeni? V takšnem primeru je iskren pogovor najbrž boljša zamisel.

Čeprav niste perfekcionist, se težko znebite misli, da je doživljanje orgazma potrditev, da je bil seks sijajen. V resnici gre pri seksu za čustveno izpolnjenost, dobro komunikacijo in iskreno uživanje v dotikih partnerjevih rok na svojem telesu. Zato poskušajte seksati, ne da bi pričakovali orgazem, in se naučite uživati v vsakem dotiku, pri čemer si ga ne razlagajte kot uvod v spolni vrhunec. Tudi v seksu je podobno kot v življenju nasploh: ko boste prenehali skrbeti in pričakovati orgazem, se boste lahko povsem sprostili, to pa je idealno stanje za doseganje vrhunca. Dokler vam bo uspevalo ohranjati ravnovesje med svojimi potrebami in zadovoljstvom, bo vaš FPS idealen, to pa bo v spolno življenje zanesljivo vnašalo zadovoljstvo.


Odgovori večinoma C – visok FPS

Ne obremenjujte se!

Po mnenju psihologov bi se moral osnovni moto vsakega perfekcionista v seksu glasiti: manj je več. Pretirana ambicioznost zagotovo ustvarja tesnobo in razočaranje, seks pa povzroča stres, namesto da bi bil zabava in vir zadovoljstva. Skušajte ne razmišljati o seksu kot o preverjanju svojih sposobnosti; ljubljenje naj bo raje oblika prijetnega preživljanja časa. Hormoni, ki jih sprošča telo, kadar je v stresu, zavirajo izločanje hormonov zadovoljstva. Če ste vsakič, ko seksate, obremenjeni z željo po orgazmu in si zanj tudi silno prizadevate, do vrhunca ne bo prišlo.

Povsem v redu je, če sprejmete dejstvo, da ne morete biti vedno popolni. Pravzaprav majhni odmerki nespretnosti in ranljivosti še spodbujajo njegovo žejo. Ali z drugimi besedami, ne razmišljajte obsedeno o položaju svojih prsi v določeni pozi, ali o tem, da partner nemara vidi vaš celulit. Poleg tega, da vam bo neprijetno, boste razočaranje prenesli na partnerja, kar ga utegne oddaljiti od vas. Strokovnjaki predlagajo, da preizkusite tehnike in položaje, o katerih si ne drznete niti pomisliti.

Poleg tega: ali se sploh še spomnite, kdaj ste nazadnje spontano, brez načrta in priprav, seksali takoj, ko ste se vrnili iz službe, ne da bi se predtem oprhali in uredili? Lenoben seks v nedeljo zjutraj, ko si še nista umila zob in se oprhala, kaj šele do konca prebudila, je lahko prava priložnost za fantastično doživetje.