Energijska medicina kot pomoč pri hujšanju

(Foto: Grega Žunič)

Čezmerna telesna teža je eden od najbolj perečih pojavov sodobnega sveta, ki na eni strani povzroča vrsto zdravstvenih težav, na drugi pa nas sili v začaran krog nenehnega obremenjevanja z videzom, preizkušanja različnih diet in škodljivega stradanja. Dejstvo je, da pri hujšanju ni enotne magične formule, ki bi čez noč in po zdravi poti odplaknila odvečne kilograme, saj so naša telesa biokemično edinstvena. Kar se pri nekom izkaže za odlično, utegne pri drugem doseči prav nasprotne učinke. Energijska medicina na telo deluje drugače, saj harmonizira vse notranje sisteme in procese, zato lahko naravno in neinvazivno pomaga tudi pri spopadanju s čezmerno telesno težo.

Naslednje vaje je priporočljivo izvajati vsak dan, saj s tem telesu pomagamo vzpostavljati kontinuirane zdrave pretoke energij in ga razstrupljamo.

Presnovni vdih

(čas izvajanja: 1 minuta)
Raziskave so pokazale, da lahko že vsakodnevno nekajminutno izvajanje dihalnih vaj pospeši presnovo ter posledično poskrbi za naravno čiščenje in razstrupljanje telesa.

1. Nagnite se naprej in položite roke na kolena.

2. Hitro vdihnite skozi nos ter sočasno zaoblite hrbet in stisnite trebušne mišice.

3. Izdihnite skozi usta.

4. Po končanem izdihu potegnite trebuh noter in upognite hrbet. Vztrajajte v tem položaju in zadržujte dih, dokler lahko.

5. Vdihnite in ponovite vajo.

Po končanem izmeničnem ponavljanju vdiha in izdiha bodo vaša pljuča dobro prekrvavljena in napolnjena s kisikom, kar bo posledično vplivalo na presnovo.

Točka za zmanjševanje občutka lakote
Ene od najpomembnejših akupresurnih točk, ki so jih ljudje uporabljali že od časov, ko ni bilo na voljo dovolj hrane, ležijo na kožni izboklini tik pred ušesno odprtino. Kadar želite premagati občutek lakote, s palcem in kazalcem masirajte in zvijajte to območje.
Galerija

Grega Žunič

Grega Žunič