Vaje energijske medicine za čiščenje strupov iz telesa

(Foto: Grega Žunič)

Razstrupljanje telesa je izredno pomembno za ohranjanje zdravja, saj so številne bolezni posledica nabiranja strupenih snovi v organih, krvi in limfnemu sistemu. Eden izmed načinov, kako lahko telesu pomagamo pri efektivnem čiščenju strupov, je masaža živčno-limfnih refleksnih točk, ki vzpodbudi pretok energij in pomaga pri vzpostavljanju optimalnega ravnovesja v telesu.

Vaje je priporočljivo izvajati vsak dan, saj tako telesu redno pomagate izločati strupene snovi ter s tem pripomorete k vzpostavljanju zdravja in vitalnosti.

Masaža živčno-limfnih refleksnih točk

Naloge limfe so odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa ter ščitenje pred bacili, zato limfa igra eno ključnih vlog v imunskem sistemu. Limfni sistem ustvarja protitelesa, proizvaja limfocite, oskrbuje celice z beljakovinami, hormoni in maščobami ter odstranjuje mrtvo tkivo in druge odpadne snovi.
Masiranje živčno-limfnih točk je enostaven postopek, ki bo vzpodbudil pretok vaših energij, pomagal limfnemu sistemu pri izločanju strupov in pripomogel k vzpostavljanju naravnega stanja harmonije v telesu.

Postopek masaže

1. S kazalcem in sredincem s krožnimi gibi masirajte točke (vsako vsaj 5 sekund). Posebej bodite pozorni na boleča mesta in jim posvetite več pozornosti (približno 10 sekund).

2. Pritisnite dovolj močno, da zares občutite pritisk (vendar ne pretiravajte, saj tvegate modrice).

Pri masaži živčno-limfnih refleksnih točk boste opazili, da so nekateri deli boleči, kar je samo znak, da tisti del še posebej potrebuje vašo pozornost. Vseeno bodite pozorni, da z masiranjem bolečih mest ne pretiravate, saj morate telesu dopustiti, da strupene snovi procesira v okviru svojih zmožnosti.
Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki