Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Rekreacija na dopustu


(stran 2 od 3)


Možnosti je neomejeno

Poleg rekreacije v vodi še več možnosti za športno dejavnost ponuja kopno. Govorimo o športih, s katerimi se resda lahko ukvarjamo vse leto, vendar si zaradi hitrega življenjskega ritma zanje ne vzamemo časa ali pa vsaj ne dovolj. Tudi drugačno podnebje in dopustniški pridih jim podelita dodaten čar. Možnosti je neomejeno.

Najpreprostejša in najcenejša oblika rekreacije je vsekakor tek, saj zanj potrebujete samo tekaške copate in športna oblačila. Ne glede na to, ali počitnikujete v najbolj obljudenih in turističnih krajih ali pa stran od civilizacije, povsod se najdejo primerne poti za tekače, vsekakor pa je najprijetnejši in najbolj zdrav tek v naravi. Tek koristi srcu in aktivira mišice vsega telesa. Poleg tega ne potrebujete predznanja, tempo pa prilagajate svojim zmožnostim.

Sicer pa se povsod za vsakogar najde kaj zanimivega, od kolesarjenja, rolanja, igranja tenisa in namiznega tenisa do golfa in odbojke na plaži – ni ga letovišča, ki vam ne bi ponujalo možnosti za dejavno preživljanje prostega časa.

Veliko je tudi takih, ki raje kot v prenapolnjena obmorska mesteca pobegnejo v samotno kočo sredi hribov, kjer so na voljo čudovite pohodniške in planinske poti. Pohodništvo je idealno za vsakogar in koristi vsemu telesu, narava pa nas že sama po sebi napolni s pozitivno energijo.

Česa ne smemo pozabiti doma

Ne glede na to, ali se na dopust odpravljate z avtom, avtodomom, vlakom, motorjem ali letalom, poskrbite, da se bo med prtljago našel prostor za nekaj športnih rekvizitov, ki vam bodo prišli še kako prav. Če nič drugega ne pozabite vsaj na športno obutev in oblačila. Nepogrešljiv del dopustniške prtljage je žoga, bodisi za igrišče bodisi za v vodo – iger z žogo je ogromno. S sabo lahko vzamete tudi rolerje, frizbi, balinčke, opremo za badminton, masko in plavuti, kolebnico, pohodne palice ali celo hulahop obroč. Če potujete z avtom, lahko nanj naložite tudi kolo.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd