Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Rekreacija pozimi: Se znate obleči za mraz?


(stran 2 od 2)


Obutev

Zimska obutev, namenjena rajanju na snegu, naj bo vodoodporna in topla. Če kupujete čevlje za gorništvo, naj bodo pripravljeni za avtomatske dereze. Takšne čevlje je treba pred prvo uporabo temeljito impregnirati.
Čevlji za alpsko smučanje morajo ustrezati vašemu smučarskemu znanju. Za začetnike so priporočljivejši mehkejši čevlji. V vsakem primeru morajo biti nagnjeni nekoliko naprej, saj tako zagotavljajo položaj telesa, ki ga zahteva zarezna smučarska tehnika.

Varnost

Čelada naj bo obvezen del opreme vsakega smučarja in deskarja. Lansko leto je bilo rekordno po številu smrtnih primerov na slovenskih smučiščih. Ne le za vaše otroke, tudi sami uporabljajte čelado! Nanjo ne pozabite niti pri sankanju in potepanju po gorah.

Če ste bolj adrenalinsko naravnani ter svoje smučarsko in deskarsko znanje preverjate zunaj urejenih smučišč, obvezno vzemite s seboj plazovno žolno. Plazovna žolna je oddajno/sprejemna električna naprava, ki reševalcem omogoča hitrejše odkrivanje zasutih pod plazom.Če se boste za najljubšo zimsko rekreativno dejavnost ustrezno oblekli in opremili, bo ukvarjanje z njo veliko udobnejše in nasploh prijetnejše.

Minus vabi

Če boste upoštevali naše nasvete – poskrbeli za primerna oblačila in obutev – nimate več razloga, da se tudi v najbolj mrzlih dneh, ko bi se najraje skrili v posteljo pod debelo odejo, se boste raje odpravili na ven na minus, vi pa boste ves čas prijetno ogreti.


Viva priporoča:
  • Oprema za zimske športe je lahko zelo draga, zato jo kupite na katerem od sejmov z rabljeno opremo, cenejšo lanskoletno opremo, novo pa po nižjih (sejemskih) cenah.
  • Za tiste bolj zmrzljive so priporočljive grelne vrečke za čevlje in rokavice.
  • Če želite imeti resnično dobro zimsko opreme, se namesto v velike trgovske centre s športno opremo raje napotite v specializirano trgovino, v kateri vam bodo tudi bolje svetovali.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd