Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Magičnih 300 kalorij za izgubljanje telesne maščobe


(stran 3 od 4)


Kolo

Enakomerna obremenitev

Način vadbe                        Obremenitev                  Celotni čas
Srednja hitrost                  stopnja 4 (125 W)             35 minut

Intervalna vadba

Interval 1                                                                                        
2 minuti (stopnja 2 ali 100 W)   

Interval 2      
2 minuti (stopnja 6 ali 150 W)   

Število intervalov: 9
Celotni čas: 36 min


Navodila za varno in učinkovito vadbo

Telesna drža: Iz bokov se narahlo nagnite naprej in se oprimite ročajev. Stisnite trebušne mišice, da se ne boste prevesili naprej. Hrbta ne zaoblite.

Nastavitev sedeža: Sedež mora biti na taki višini, da udobno sedite in da pri poganjanju kolesa lahko iztegujete noge. Kolena naj bodo ves čas sproščena; ne zibajte se v bokih.

Ritem: Ta se nanaša na hitrost poganjanja kolesa, ki ga običajno merimo s številom obratov na minuto (RPM). Običajno znaša od 50 do 100 RPM, odvisno od kolesa. Nekatera kolesa imajo več funkcijskih tipk, med katerimi je največkrat tudi tista, ki služi za nastavitev obremenitve.

Obremenitev: Opisana programa sta najbolj običajna načina predstavitve obremenitve na kolesu. Večina računalniško vodenih koles  meri obremenitev glede na nivo vadbe, ostala pa v wattih.

Tehnika poganjanja: Za učinkovito delo spodnjega dela nog in varovanje pred poškodbami gležnja poskrbite za naravno gibanje gležnjev in ne zategujte stopal v pokrčen ("fleks") ali iztegnjen ("špička") položaj. Hitrejše poganjanje ob manjši obremenitvi pomeni manjšo, počasnejše poganjanje ob večji obremenitvi pa večjo obremenitev kolen.

Poraba kalorij: Ker pri kolesarjenju z nogami ni treba podpirati telesne teže, ta ne vpliva na porabo kalorij. Več kalorij boste porabili na nagnjenih ali celo ležečih kolesih, kjer je obremenitev za mišice stegna in zadnjice večja kot pri pokončnih. Poraba kalorij je večja, če kolesarjenje vključuje tudi dejavnost zgornjega dela telesa.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd