Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Magičnih 300 kalorij za izgubljanje telesne maščobe


(stran 2 od 4)


Tekalna proga

Enakomerna obremenitev

Način vadbe         Hitrost        Naklon       Celotni čas
Hitra hoja              6,5 km/h         5 %           42 minut

Intervalna vadba

Interval 1                                                                               
Tek (2 minuti,9,6 km/h, brez naklona) 

Interval 2
Hoja (2 minuti,6,5 km/h, brez naklona) 

Število intervalov: 9
Celotni čas: 36 min

Navodila za varno in učinkovito vadbo


Pravilna drža: Glavo naj bo dvignjena, ramena in boki poravnani, trebuh stisnjen, prsni koš pokončen. Vzdržujte naravno ukrivljenost hrbtenice, trtica naj bo obrnjena navzdol.

Lahkotno korakanje: Na podlago najprej položite peto, šele nato prste, na katerih se tudi odrivate za naslednji korak. Roke naj se pokrčene prosto gibljejo ob telesu, ne nagibajte se nazaj. Najbolje je, da pokrčite roke pod kotom 90o in pustite, da se ob telesu prosto gibljejo naprej in nazaj, kot bi se med naravno hojo ali tekom. Roke spredaj dvignite do višine prsnice, pri spustu naj zanihajo mimo bokov nazaj.

Bodite sproščeni: Ne stiskajte pesti, tudi ramena naj ne bodo napeta. Roke naj bodo sproščene, pesti rahlo stisnjene (kot bi v dlani varovali metuljčka), ramena pa spuščena in rahlo potisnjena nazaj.

Poraba kalorij: Pri hoji in teku je gibanje odvisno od prenosa teže (z ene noge na drugo), zato bo tudi telesna teža prispevala svoj delež h količini porabljenih kalorij. Če tehtate 56 kilogramov, boste pri dani obremenitvi porabili več kalorij, kot bi jih lažji človek pri isti obremenitvi. Na količino porabljenih kalorij vplivata tudi hitrost in naklon.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd