Saša Lendero trenira na nastopih

  • SJ
  • sreda, 23. junij 2010
(Foto: Diana Anđelič)

Tudi zvezde se znojijo

Levinja Saša Lendero nerada klepeta o športu. Predvsem zato, ker se nima za športnico, čeprav po razmisleku ugotovi, da so njeni nastopi pravzaprav izredno intenzivna vadba. Zato ne preseneča, da je ves čas v dobri kondiciji.


Kako pogosto in s katerim športom se ukvarjate?
Pravzaprav se s športom skorajda ne ukvarjam. Z izjemo poletnega plavanja (to počnem zeelooo rada) in kratkih sprehodov s Tarom, že nekoliko betežnim zlatim prinašalcem, ki žal ne zmore več naporne rekreacije, je moja glavna oblika rekreacije nastopanje. Predvsem ob koncih tedna se dodobra razmigam, saj sem po vsakem delu nastopa vsa preznojena in pošteno zadihana. Približno dvakrat na leto − navadno pred snemanjem videospotov − se napotim v salone Lineasnela, kjer moje telo v rekordnem času postane prav čedno (smeh). Res!

Ali verjamete, da je rekreacija koristna za zdravje?
Verjamem v zmernost na vseh področjih. Pretiravanje z vadbo je enako nezdravo kot vrsta drugih zlorab telesa. Vrhunski športniki imajo nemalokrat obrabljene sklepe, razširjeno srce, neurejeno prebavo …

Kakšne posledice bi prinesla opustitev vaše dejavnosti?
Vsekakor bi povzročila drastičen upad telesne teže, saj bi si odrezala v svoj kruh (smeh). Kar zadeva metodo Lineasnela, pa bi opustitev pomenila, da bi morala biti v naslednjih spotih bolj oblečena (smeh).

Zakaj ste se začeli ukvarjati s športom?
To je del mojega dela. Imeti moram nekaj kondicije in razvite trebušne mišice, saj bi sicer težko zdržala nastop, bila živahna in hkrati ohranila glas.

Kaj doživljate med telesno dejavnostjo?
Kar zadeva mene, je telesna dejavnost nuja in ne užitek. Športni duh je pred mano očitno pobegnil.

Ali to, da ste dobra kuharica in da doma pogosto kuhate, vpliva na vaše zdravje?
No, to pa je že prava tema zame (smeh)! Vsekakor menim, da je hrana nadvse pomembna, predvsem to, da s pripravo hrane udomačujemo dom in razvajamo najbližje. Zadovoljni, ljubljeni in varni ljudje so veliko bolj zdravi! Žal zaradi pomanjkanja časa kuham vse manj, vendar mi ukradeni trenutki za štedilnikom ogromno pomenijo.

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki