Dobrodelni projekt Gibaj, mladina!

  • UR
  • petek, 08. junij 2018
Dobrodelni projekt Gibaj, mladina!
Dobrodelni projekt Gibaj, mladina!

Za brezplačno vadbo otrok iz socialno šibkejših družin

Skupaj narišimo čim več zdravih nasmehov na obraze otrok iz socialno šibkejših družin in jim pomagajmo do brezplačne vadbe. Teniška zveza Slovenije (Tenis Slovenija) vabi vse, da se pridružite dobrodelnemu projektu Gibaj, mladina!

Skupaj narišimo čim več zdravih nasmehov na obraze otrok iz socialno šibkejših družin in jim pomagajmo do brezplačne vadbe. Teniška zveza Slovenije (Tenis Slovenija) vabi vse, da se pridružite dobrodelnemu projektu Gibaj, mladina!

Šport in telesna aktivnost otrok nista koristna le za njihovo zdravje, telesno pripravljenost in vzdržljivost, temveč pozitivno vplivata tudi na splošno dobro počutje in razvoj. Mladostniki, ki se ukvarjajo s športom, kažejo bolj pozitivno socialno vedenje in veščine, obenem pa razvijejo močnejši občutek za osebno odgovornost. Mnogi starši v Sloveniji ne morejo plačevati obšolskih dejavnosti svojim otrokom, kamor sodi tudi vadba pod profesionalnim vodstvom trenerja. Vsi vrhunski športniki so bili nekoč otroci in če jih ne bi že zgodaj začeli usmerjati v šport, verjetno nikoli ne bi razvili svojih potencialov v polni meri.

Zato pri Tenis Slovenija želimo čim več otrokom omogočiti telesno vadbo pod profesionalnim vodstvom, s trenerji, ki bodo znali iz otroka izvabiti čim več njegovih kvalitet in ga usmeriti v zdrav način življenja, četudi se iz vsakega ne bo razvil profesionalni športnik. Zavedajo se, da je zdravega načina življenja potrebno otroke naučiti že v rani mladosti, zato pa od sredine maja pa vse do 11. avgusta zbirajo sredstva, da bi v šolskem letu 2018/2019 pomagali čim več otrokom iz socialno šibkejših okolij, starih med 7 in 11 let, da bi enkrat tedensko obiskovali enourno telesno vadbo.

Organizirano vadbo bodo izvajali športni delavci v teniških klubih po celi Sloveniji, otroke za vadbo pa bodo zbrali pod nadzorom Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje. Projekt poteka v okviru enega največjih slovenskih poletnih športnih dogodkov, mednarodnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo potekal od 3. do 11. avgusta v Portorožu. Pridružite se projektu tudi vi!


Kako lahko pomagamo?

  • Z SMS-sporočilom na 1919 TENIS5 prispevate 5 evrov. Ne spreglejte tudi videov Rada Muleja, ambasadorja projekta, ki vas bo prek video vsebin o teniški opremi in veščinah spomnil na SMS-donacije.
  • Z nakupom vstopnic za dobrodelni koncert glasbene skupine Big Foot Mama, ki bo 3. avgusta na centralnem igrišču ŠRC Marina v Portorožu, kjer bodo vsa sredstva po pokritju stroškov koncerta namenjena v dobrodelne namene.
  • Tako da sodelujemo pri dražbi predmetov, ki jih bodo poklonili znani slovenski in tuji športniki, med drugim tudi ambasador projekta Jakov Fak, ki je poklonil svoje smuči.
  • Za nakupom vstopnic za polfinalni dvoboj ATP teniškega turnirja, ki bo 10. avgusta na centralnem igrišču ŠRC Marina v Portorožu, ter za finalni dvoboj z ekshibicijsko tekmo med Radom Mulejem in najviše uvrščenim slovenskim teniškim igralcem na lestvici ATP Gregom Žemljo, ki bo 11. avgusta. Polovica dobička od vseh prodanih vstopnic bo namenjena za dobrodelni projekt Gibaj, mladina!.
  • Z nakupom srečk v srečelovu, ki bo potekal ves čas ATP turnirja, od 3. do 11. avgusta.

Za več informacij spremljajte spletno stran slo-open.com.

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki