Tek je boljši v družbi

  • TK
  • četrtek, 16. maj 2019
Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati.
Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. (Foto: Shutterstock)

Vsi vemo, kako težko se je spraviti v gibanje, za večjo motivacijo pa inštruktorji svetujejo, da si poiščete družbo.

Družba vam bo pomagala tudi, da pri telesni dejavnosti vztrajate, saj boste teže odpovedali dejavnost, če ste s kom dogovorjeni, kot če bi se morali opravičevati le sami pred seboj. Prav tako boste tekli hitreje, saj imamo vsi v sebi večjo ali manjšo mero tekmovalnosti. Ko smo sami, običajno tudi tečemo počasneje, kot ko se je treba dokazati v skupini.

Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. Poskusite najprej z nekom, s katerim ste približno podobno fizično pripravljeni, saj če imate boljšo kondicijo od partnerja, bi ga morali čakati, če pa si izberete nekoga, ki je v bolj bleščeči formi od vas, utegne nenehno lovljenje delovati negativno.

In še en nasvet – za številne ljudi je tek monotono početje, celo ko so v družbi. Temu se je mogoče izogniti tako, da ga malo začinite z elementi igre in se denimo dogovorite s prijateljem, da tisti, ki na cilj prispe zadnji, plača osvežilno pijačo.
Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki