Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Tek je boljši v družbi

Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati.
Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. (Foto: Shutterstock)

Vsi vemo, kako težko se je spraviti v gibanje, za večjo motivacijo pa inštruktorji svetujejo, da si poiščete družbo.
Družba vam bo pomagala tudi, da pri telesni dejavnosti vztrajate, saj boste teže odpovedali dejavnost, če ste s kom dogovorjeni, kot če bi se morali opravičevati le sami pred seboj. Prav tako boste tekli hitreje, saj imamo vsi v sebi večjo ali manjšo mero tekmovalnosti. Ko smo sami, običajno tudi tečemo počasneje, kot ko se je treba dokazati v skupini.

Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. Poskusite najprej z nekom, s katerim ste približno podobno fizično pripravljeni, saj če imate boljšo kondicijo od partnerja, bi ga morali čakati, če pa si izberete nekoga, ki je v bolj bleščeči formi od vas, utegne nenehno lovljenje delovati negativno.

In še en nasvet – za številne ljudi je tek monotono početje, celo ko so v družbi. Temu se je mogoče izogniti tako, da ga malo začinite z elementi igre in se denimo dogovorite s prijateljem, da tisti, ki na cilj prispe zadnji, plača osvežilno pijačo.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

rekreacija , tek

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.