Tek je boljši v družbi

  • TK
  • četrtek, 16. maj 2019
Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati.
Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. (Foto: Shutterstock)

Vsi vemo, kako težko se je spraviti v gibanje, za večjo motivacijo pa inštruktorji svetujejo, da si poiščete družbo.

Družba vam bo pomagala tudi, da pri telesni dejavnosti vztrajate, saj boste teže odpovedali dejavnost, če ste s kom dogovorjeni, kot če bi se morali opravičevati le sami pred seboj. Prav tako boste tekli hitreje, saj imamo vsi v sebi večjo ali manjšo mero tekmovalnosti. Ko smo sami, običajno tudi tečemo počasneje, kot ko se je treba dokazati v skupini.

Da pa se tek ne bi spremenil v klepetanje in izgubil ves smisel, je treba na začetku postaviti pravila in se jih držati. Poskusite najprej z nekom, s katerim ste približno podobno fizično pripravljeni, saj če imate boljšo kondicijo od partnerja, bi ga morali čakati, če pa si izberete nekoga, ki je v bolj bleščeči formi od vas, utegne nenehno lovljenje delovati negativno.

In še en nasvet – za številne ljudi je tek monotono početje, celo ko so v družbi. Temu se je mogoče izogniti tako, da ga malo začinite z elementi igre in se denimo dogovorite s prijateljem, da tisti, ki na cilj prispe zadnji, plača osvežilno pijačo.