Poklanjamo vadbo za zdravo hrbtenico!

(Foto: Jupiterimages)

Zaradi čedalje bolj stresnega življenja in pogostih težav, ki so povezane s hrbtenico, smo se v reviji Viva odločili, da v sodelovanju s centrom Parinama našim bralkam in bralcem omogočimo brezplačen obisk osemtedenskega terapevtskega programa Parinama Zdrava hrbtenica®.

Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno!

Bolečine v hrbtu, stres ter bolečine v rokah in nogah so v sodobni družbi najpogostejši vzrok odsotnosti z delovnega mesta zaradi zdravstvenih težav zaposlenih. Skoraj vsak od nas se je že srečal z bolečinami v križu ali hrbtenici oziroma težjimi oblikami poškodb, ki vplivajo na kakovost življenja. Težave s hrbtenico so lahko posledica poškodb in prisilne drže. Le malo ljudi pa se zaveda, da je vzrok težav, ki so povezane s hrbtenico, lahko tudi kronični negativni stres, zaradi katerega izgubimo samozavedanje ter posledično tudi stik z našo hrbtenico. Velik problem predstavljata tudi kronična mišična napetost in nepravilen dih, pogojen z današnjim načinom življenja.

Zdrava hrbtenica®

Program Zdrava hrbtenica®, ki ga izvajajo v centru Parinama, se posveča obravnavi bolečin v križu oziroma hrbtenici, ki so zelo pogost pojav v vseh t. i. razvitih postindustrijskih družbah, kroničnim mišičnim napetostim ter posledicam stresnega življenjskega sloga.

V okviru osemtedenskega programa se boste pod vodstvom izkušenega somatskega pedagoga naučili, kako izboljšati telesno držo, vaj zavedanja hrbtenice in optimalnega dihanja. Posebna pozornost bo namenjena vajam za krepitev in gibljivost hrbtenice, kar bo vodilo v optimalen mišični tonus ter zmanjšanje negativnih posledic stresa. Program daje pomemben poudarek povezavi med telesom in umom, predvsem pa udeležence uči, kako vaje izvajati na pravilen, prijeten in varen način tudi doma, po zaključku skupinskega programa.

Bi se prijavili?

Program Zdrava hrbtenica® je namenjen vsem tistim, ki:
  • trpijo zaradi kroničnih bolečin v hrbtenici (v ledveno-križnem in/ali vratnem predelu);
  • so obremenjeni z negativnimi posledicami stresa;
  • ne želijo več živeti s kroničnimi bolečinami in omejitvami gibanja;
  • se želijo naučiti bolj zdravih načinov in vzorcev gibanja;
  • si želijo pomagati tudi sami in posledično prebuditi sposobnost naravnega samozdravljenja.


Začnemo že novembra!

Program bo potekal enkrat tedensko v centru Parinama (Cesta na Brdo 85 v Ljubljani) in bo trajal eno uro, s pričetkom v ponedeljek, 10. novembra 2014, ob 17.15. Vadba bo potekala 8 tednov enkrat na teden.

Če se nam želite pridružiti, pošljite vašo prijavo na naslov nives.pustavrh@studio-moderna.com in opišite težave oziroma bolečine, s katerimi se soočate. Pohitite, ker je število mest omejeno. Verjamemo, da lahko s pomočjo strokovnjakov in lastne volje pripomoremo k bolj zdravi in vitalni hrbtenici ter posledično tudi k večji kakovosti življenja.

Blaž Bertoncelj – vaš učitelj

Program Zdrava hrbtenica® bo potekal pod vodstvom izkušenega somatskega gibalnega pedagoga in mednarodnega učitelja joge Blaža Bertonclja, ki se že več kot dvajset let posveča študiju in raziskovanju celostnega in avtentičnega pristopa do joge. Opravil je več kot 5000 ur mednarodnega študija s področja somatike (ima certifikat dveh ameriških šol: Hanna somatika in BMC – Body mind centering), tradicionalne, sodobne in terapevtske joge, anatomije, masaže (manualna terapija in tajska masaža) in bio feedabacka. Poučuje v svojih joga centrih Devi in Parinama v Ljubljani, kjer vodi šolo za bodoče učitelje joge, splošne in tečaje joge, program Zdrava hrbtenica®, Parinama somatika, program Optimalno dihanje, trening obvladovanja stresa in jogo za zdravo hrbtenico. Od leta 2010 se bolj posveča študiju terapevtskih aspektov joge.


Galerija

Jupiterimages

Program Zdrava hrbtenica poteka v centru Parinama, na Cesti na Brdo 85 v Ljubljani. Prva vadba bo potekala že v ponedeljek, 10. novembra, s pričetkom ob 17.15. Pišite na nives.pustavrh@studio-moderna.com in se čim prej prijavite. Število mest je omejeno.

Blaž Bertoncelj – vaš učitelj

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki