Anže Avbelj , univ. dipl. trener, profesionalni osebni trener

Anže Avbelj

Fakulteta za šport, NCSF certificiran osebni trener, Predsednik ZOTS, ustanovitelj Trener.si, Certificiran FMS inštruktor, Certificiran TRX inštruktor.

Fitnes center Fit13

Brnčičeva 13, 041 845 362, avbelj@trener.si

Neaktiven

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Anže Avbelj je nedvomno eno prepoznavnejših imen na področju osebnega trenerstva pri nas, saj je pod njegovim vodstvom že marsikdo izgubil odvečne kilograme, odpravil bolečine v hrbtenici ali se pripravil na maraton.

Na vprašanje katere vaje so najboljše in po kakšnem ključu trenirajo njegovi varovanci, odgovarja: "Osnovno vodilo športne vadbe je, da je lahko varna, zabavna in uspešna, le če so njena vsebina, obseg in intenzivnost prilagojeni sposobnostim in ciljem posameznika." Ali povedano po domače: ne moremo trenirati tek na 60 metrov in pričakovati izboljšanje rezultatov pri maratonu, zato mora biti vsaka vadba individualno prilagojena, za kar pa je potrebna velika širina znanja.

Obojega pa Anžetu vsekakor ne manjka saj je med študijem na fakulteti za šport pridobil vrsto nazivov kot so: učitelj plavanja, inštruktor fitnesa, učitelj smučanja ... poleg tega ima že preko deset let izkušenj in kopico certifikatov s področja vadbe, prehrane in na splošno s področja manipulacije telesa z osnovnim vzvodom - gibanjem.

26


Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.

Zadnje objave:

Izguba maščobe
  • petek, 14. marec 2014

Pozdravljeni! Stara sem 17 let, tečem, kolesarim, igram odbojko ... Vendar pa me vseeno zanima, s katerim športom bi porabila največ maščob? Velika sem 169 cm in tehtam 57 kg, vendar pa imam trebušček in tudi na bokih imam malo maščobe, ki me moti. …

Kurjenje maščob
  • sreda, 12. marec 2014

Pozdravljeni, rada bi shujšala približno 5 kg, zato sem se odločila, da bom začela teči in po 18. uri ne bom več jedla. Sem pa malce zmedena. Eni pravijo, da je za kurjenje maščob najboljši počasni »pogovorni tek«, ki mora trajati več kot 30 min, saj …