Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Strah, da ne bo erekcije


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Mi lahko vi poveste kaj naj naredim? Namreč pred več kot tremi leti sem opravil vse preiskave glede pomanjkanja hormonov, testi so pokazali da je vse v redu! Namreč sumili so, da zaradi pomanjkanja hormona ne morem imeti erekcije. Nato sem dobil napotnico za obisk Ambulante za spolne motnje na Zaloški 29, če se ne motim. In po pogovoru v ambulanti (žal ne vem imena zdravnice) sva prišla do ugotovitve, da imam psihološke težave ( strah me je bilo, da bom zamočil pri seksu). Predpisala mi je tablete za izboljšanje erekcije in nenakšne pomirjevalne tablete. In po dveh tednih sem premagal strah in je bilo tri leta vse lepo, brez kakršnih koli težav. Pred tremi meseci sva šla s punco narazen, štirinajst dni je bilo vse v redu, nato mi je pa kot strela z jasnega prišlo na misel, če bo pri naslednji punci isto? In bojim se, da se bo zgodovina ponovila. Hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovani!

Verjetneje ste bili pri meni v ambulanti, ker sem edina, ki se ukvarjam z zdravljenjem spolnih težav v Centru za mentalno zdravje, na Zaloški 29 v Ljubljani. Ne oklevajte in se naročite ponovno, čakalna doba ni dolga, ker sedaj delam ob sredah in četrtkih, od aprila dalje pa vse dni v tednu, ob petkih le urgentna stanja.

Do takrat pa se poskušajte sprostiti, odmisliti katastrofične misli; spomnite se, kako in kdaj ste pri seksu uživali, tako boste strahove lahko postopoma "izbili" iz glave. Če ste zdravi, privlačni, uspešni, ni razloga, da ne bi spoznali novega dekleta in bili pri spolnosti z njo uspešni , vnaprejšnji strah je tu moteč in povsem odveč.
Zato: glavo pokonci in na "lov " za dekletom s samozavestjo in sproščenostjo! Garantiram uspeh, če boste seveda zmogli čim preje opustiti nerealne strahove, ki so povsem neutemeljeni.

Srečno!