Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Razmik med zgornjima sprednjima zoboma


Vprašanje:

Zdravo!
Stara sem 19 let in imam problem. Že od malega imam med zgornjima dvema zoboma razmik nekje 5 mm in me zelo moti. Moja osebna zobozdravnica je rekla, da se bo to z leti popravilo, a se ni! Vsakič, ko grem k njej jo vprašam, kaj se da narediti in dobim vedno isti odgovor, da NIČ! Jaz vem, da temu ni tako, saj se to lahko popravi. Sedaj me pa zanima vašo mnenje, kaj bi lahko naredila? Na koga se naj obrnem? Res bi prosila za pomoč, saj me to zelo ovira pri mojem družabnem življenju (rada bi se smejala, pa skrivam nasmeh!)

Odgovor:

Spoštovani!
Razmik med zgornjima centralnima sekalcema ali diastemo mediano prištevamo k lahkim ortodontskim nepravilnostim, ki jih je z nesnemnim ortodontskim aparatom relativno preprosto popraviti.
Je pa res, da se mora po zaključenem aktivnem ortodotskem zdravljenu, na nebno stran zgornjih sekalcev prilepiti retencijska žička, da se nepravilnost ne ponovi (recidiv).
Predlagam vam, da poiščete ortodontsko ambulanto, kjer vam bo ortodont pojasnil načrt in vse podrobnosti poteka zdravljenja.

lep pozdrav
 Katja Arko Kampuš, dr.dent.med.

Aktiven

Katja Arko Kampuš, dr.dent.med.

Zdravje zob, zobna estetika

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal