Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Neželjena nosečnost


Vprašanje:

Pozdravljeni,

sem stara 20 let in pred kratkim sem izvedela, da sem noseča. Problem je, ker moja družina mojega fanta ne mara. On tega ne ve, zato se mu skušam nekako izmikati, on pa misli, da imam drugega. Zelo sem pod stresom, saj ne vem, če naj družini povem, da sem noseča? Ker ge za neželjeno nosečnost, se s fantom še odločava ali naj otroka obdrživa, saj je pred mano še študij.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni,

odločitev, ali boste otroka obržali, je seveda vaša in partnerjeva, vajina skupna, dobro pa je, da ste do partnerja glede svojih čustev iskreni. Samo tako bosta lahko sprejela odločitev, ki bo pravična do obeh, in tudi do otroka. Prav tako se mi zdi pomembno, da ste iskreni do svojih staršev – glede nosečnosti in čustev, ki jih imate v odnosu do partnerja.
Čeprav želite zaščititi sebe in ljudi, ki jih imate radi, pa verjamem, da boste lahko vzpostavili dobre odnose z njimi samo z iskrenostjo. Ob tem pa v ospredje postavite svoje želje – tako glede partnerstva kot glede materinstva. Vse dobro vam želim.

Lep pozdrav!
izr. prof. dr.  Nevenka Podgornik

Aktiven

izr. prof. dr. Nevenka Podgornik

Depresija Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

16. 03. 2013 15:26:17
Pozdravljena!
Sama zmešnjava je okoli tebe draga mladenka, kaos, pa ne zaradi njih, zaradi tebe.Si sploh s kom iskrena in do koga poštena?Študirat greš, torej,predvidevam,da si brihtna tudi,a za zaščito pred nosečnostjo pa še nista slišala? Toda zdaj jem, kar je. Vidva bosta odločila o novem življenju, načeloma sem proti abortusom,a če otroka vidita kot bodočo(še eno) oviro v življenju, se mi že zdaj smili.Otrok je največje darilo Življenja, najdragocenejši del narave,saj vendar z njim stopamo v svet, ki ga mi ne bomo videli...Sedita, se pogovorita, oba skupno obvestita starše o nosečnosti in o vajini odločitvi. Naj bo modra,če že vidva ne delujeta tako s tem prikrivanjem in skakanjem okoli vrele kaše.Pa brez zamere,le svoje osebno mnenje sem povedala. Vse dobro vam vsem !