Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Trening HIT


Vprašanje:

Pozdravljeni! Zanima me, kakšne vrste vadbe HIT-a so najboljše. Predvsem pa sedaj, ko bo zimski čas in se v naravi ravno tega ne bo dalo početi. Se da to tudi v fitnesu na kardio napravah ali kar s kolebnico, žogo itd...? Po kolikšnem času se pozna učitek topljenja maščob? Ali lahko s HIT treningom tudi preveč izničiš mišice? Ali je pametno uporabljati v fitnesu te prehranske dodatke, izključimo le proteine... ostalo pa? In v kolikšnem času se pozna učinek, če ne jemlješ teh substanc?

Hvala lepa za odgovor. Lp!

Odgovor:

Pozdravljena,
če imate v mislih HIIT (glede na kontekts predvidevam, da ja), potem lahko to vadbo izvajate tudi v fitnesu na napravah. Pač po enakom principu kot čez poletje v naravi.

HIIT bolj kot maščobo "topi" mišice. Če se ga izvaja pravilno, zelo izčrpa telo, zato ga ni priporočljivo izvajati prepogosto. Če vas HIIT zanima, zato, da bi na hitro izgubili kilograme, pozabite na to (da ne bom predolg v spletni iskalnik vpišite besedo HIIT).

Pri zdravem življenju je najprej pomembna prehrana, potem vadba in šele nato dodatki. Glede na to, da rekreativni športnik lahko s hrano dobi vse kar potrebuje, dodatki v večini primerov niso potrebni. Na vašem nivoju s prehanskimi dodatki najverjetneje ne boste pridobili na času, le zapravili ogromno denarja. Glede prehrane se lahko obrnete na gospo Mojco Cepuš, ki ravno tako svetuje na tem portalu.

Lep pozdrav!
 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal