Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Roke me neznosno srbijo


Vprašanje:

Neznosno me srbijo roke
Pozdravljeni! Imam strašno težavo, katere vzroka zdravniki niso uspeli (še) ugotoviti. Ne vem, če ste vi pravi naslov za moje vprašanje. Namreč, srbijo me roke, od rame do zapestja. Nevzdržno. Na koži ni nikakršnih vidnih sprememb, nikjer drugje po telesu me ne srbi. Srbenje prihaja iz "podkožja," kar čutim kot srbeče gomazenje oz. srbeče zbadanje. Kožo imam popolnoma razpraskano. S čimerkoli se namažem, je samo slabše. Pralnih praškov ipd. nisem spremenila, prehrana je ista, vse je isto. Ponoči si želim kožo kar razparati,  ker tako srbi. Bolj ko se praskam, slabše je. Bila sem na ultrazvoku trebuha - bp, pri pulmologu - bp, na odvzemu krvi na hematološki (2x) -bp, pregled ščitnice - bp, gastroskopija - spremembe celic na požiralniku, vendar niso našli povezave. Imam namreč tudi težave z želodcem oz. kronični gastritis. Sem izrazito aktivna, živahna oseba, skozi v pogonu (fizično in tudi sicer). Ta problem srbenja se mi je pojavil že lani v novembru in je trajal cca 3-4 mesece, potem je poniknil. Takrat je zdravnica menila, po vseh naštetih preiskavah, da gre za slabo kri (premalo železa), kar je sicer bilo res. Potem je srbenje čez poletje prenehalo, letos avgusta pa zopet, še slabše. Krvni izvidi ne kažejo premalo železa, tako da sem v slepi ulici. Dobila sem rahla pomirjevala,  prosila sem zanje, da lahko vsaj zvečer zaspim in vsaj nekaj uric prespim, sicer bi znorela. Čakam, da mine, vendar slabo kaže. Ne vem, kam naj se obrnem. Lepo prosim za pomoč in vaše mnenje! Hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni,

ker ni kožnih sprememb in je srbež omejen le na zgornje okončine, praktično ne gre za kožno obolenje.
Preiskave, ki vam jih izvajajo v diagnostične namene so vse na mestu in iščejo razlog, ki bi odkril zakaj so draženi ti predeli telesa.
Izklučeno mora biti obolenje CŽS - centralnega živčnega sistema ( multipla skleroza, tumorji..) in še številnih drugih obolenj. Primerno je, da nadaljujete preiskave.

Lep pozdrav!
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.