Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Skozi vse leto nahodna


Vprašanje:

Spoštovana! Čez vse leto se mučim s prozornim tekočim izcedkom iz nosa. Stanje se ni umirilo niti  v poletni vročini. Največjo zamašenost imam zjutraj, čez dan pa mi le občasno kaplja. Že nekaj časa opažam, da imam težave z dihanjem. Te so v glavnem ponoči, ko moram dihati z odprtimi usti, pa tudi pri hitri hoji mi včasih dihanje skozi nos ne zadostuje. Mi lahko kaj svetujete glede težave, gre morda za kakšno alergijo? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani,
po opisu vaših težav sodeč, lahko gre za alergijo. Možno je tudi, da gre za kakšno mehansko oviro- npr. zamaknjen nosni pretin.
Svetujem obisk pri vašem zdravniku, ki bo verjetno takoj razvozlal to dilemo. Obstajajo zdravila, ki z lokalno uporabo (pršila za nos) pozdravijo simptome, saj zmanjšajo oteklino nosne sluznice. Zdravila v obliki tablet pa pridejo v poštev, če bo zdravnik potrdil alergijo.

Vse dobro.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

10. 02. 2013 21:51:54
Spoštovani, Lp.
Imam enake težave s tem, da mi brezbarvni izcedek iz nosu pospešeno teče pri gibanju z usti, npr. jedi, delu pri katerem se sklanjam in pri hoji posebno če grem v hrib. Vem da običajno to pride s starostjo, ker vidim starejše z istimi težavami. Ali obstojajo kakšna pršila za te težave?
11. 02. 2013 17:52:17
Grandie pozdravljeni,

predlagam, da to vprašanje osebno pošljete prim. asist. Darinka Klančar, dr. med.:
http://www.viva.si/Strokovnjaki/Podrobnosti/353/Darinka-Klan%C4%8Dar

Njen odgovor boste prejeli v »Moj nabiralnik« v vašem osebnem profilu.

Lep pozdrav!