Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Depresija in napadi panike


Vprašanje:

Dober dan, ga Seles! Oglašam se vam, ker je prišlo do tiste točke v mojem življenju, ki sem se je najbolj bala. Moj oče je zbolel. Za depresijo se zdravim že 10 let. Imela sem tudi psihoterapijo, kjer sem tudi povedala,da me je strah za očeta. Pa je do sedaj bilo koliko toliko vredu. Psihoterapevtka je bila mišljenja in mi je tudi postavila diagnozo, da sem osebnostno nezrela. Verjetno res, ampak meni to v tem trenutku nič ne pomaga. Počutim se tako, kot bi imela napad panike. Čutim razbijanje srca, zvonenjev ušesih cmok v grlu, glavobol in nasploh sem kot da mi mišice trgajo iz kosti. Celi dan sem na trnih, ko zaslišim telefon, še sedaj ko vam to pišem čutim v grlu cmok in imam občutek, da bi mogla bruhat. Ko se peljem po mestu, vidim same neke povezave z očetom. Kaj naj naredim? Kako se naj spravim v red, saj me doma čakajo otroci, ki me potrebujejo. Če vzamem pomirjevalo, pa spet ni nič iz mene, ker bi samo spala, ko spusti pa je trikrat huje. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Vprašanje je ali s psihoterapijo nadaljujete ali je prišlo zgolj do "postavitve diagnoze"? Za tem se zastavlja vprašanje česa vas je strah in zakaj, kaj to pomeni in kaj lahko s tem nato naredite!?
Vprašanje, ki mi ga zastavljate je zato vse prej kot kompleksno in ne obstaja zgolj odgovor kaj narediti. Ko pridemo do dolečenega razumevanja naših dejanj in čutenj, lahko nato stvari spreminjamo, seveda ob zadostni želji, moči in vztrajnostjo. S psihoterapijo bi bilo dobro da nadaljujete, če ste jo prekinili oziroma morata skupaj s psihoterapevtko/om najti odgovore in nadaljno pot. Pa le pogumno, saj vas vaši otroci potrebujejo.

Lep pozdrav,

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal