Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vsakodnevna hitra vadba za krepitev mišic


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Ker mi čas ne dopušča, nimam veliko časa za vaje. Zanima me, če si lahko recimo z vsakodnevno telovadbo (50 trebušnih, 50 sklec, 50 počepov) izoblikuješ neko postavo in ustvariš trebušne mišice?? Ali mogoče vi predlagate kakšne dobre vaje za mišice, predvsem bi krepila spodnje, zgornje trebušne mišice, potem pa hrbtne in stranske. Ter Lahko predlagate kakšne drugačne vaje namesto klasičnih, ki ne trajajo predolgo? Po kolikšnem času se lahko v takem primeru pokažejo rezultati?
Najlepša hvala za odgovor.

Odgovor:

Pozdravljena,

če preostanek dneva ne odležite, se bi morali rezultati načeloma poznati tudi po taki vadbi. Bo pa trajalo dlje kot sicer, da bodo le-ti vidni. Najboljše in najhitrejše rezultate boste dosegli, če boste tako vadbo kombinirali z aerobno vadbo in zdravo prehrano.

Če prav razumem, bi radi krepili jedro, zato glede vaj predlagam, da si preberete moj odgovor na podobno temo
(Vadba za krepitev stranski trebušnih mišic). Tam sem naštel nekaj vaj za stranske trebušne mišice ter opisal način, kako najti opise in navodila za takšne in podobne vaje.

Kdaj boste imeli "radiatorčke" težko rečem. Rezultati se lahko pri kombiniranju z aerobno vadbo in zdravo prehrano poznajo v nekaj tednih (recimo 2-3 mesece). Načeloma pri moških prej, kot pri ženskah. Pri osebah s športno preteklostjo in "boljšimi športnimi geni" bodo rezultati tudi prej vidni. Je pa tudi odvisno od izhodišča.

Moja pripomba Vašemu predlogu vadbe: da bi čimbolje izkoristili kratek čas, vadbo (če vadite 50+50+50) razdelite na
3 - 4 enakomerne serije, 2 min pavze med serijami in 1 min med vajami. Ponovitev naj bo toliko, da po vadbi ne boste zmogli niti ene sklece/trebušnjaka/počepa več.

Ne pozabite, brez muje se še čevelj ne obuje. Takojšnji rezultati so pa vidni samo v reklamah.

S športnimi pozdravi!
 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal