Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Izrastek na anusu


Vprašanje:

Pozdravljeni! Pred kakšnim tednom sem opazila, da se mi je pojavil izrastek pri anusu (izrastek je velik približno pol centimetra, trd in boleč), lahko bi rekla, da je podoben hipertrofirani analni papili, vsaj kolikor sem brskala po internetu... Zanima pa me, ali je obisk zdravnika nujen, je kakšna možnost da mi to izgine? Hvala že v naprej za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!
Brskanje po internetu včasih lahko tudi škoduje. Morda bi bilo bolj pametno, če bi brskali po Vivini spletni strani, kjer sem o številnih težavah z zadnjikom že govoril. Kot opisujete, je bolj verjetno, da je zatrdlina nastala nenadoma in gre za trombozo zunanjega hemoroidalnega vozliča. Težavo lahko rešimo z manjšo operacijo. Prav za to težavo je kirurško zdravljenje najbolj priporočljivo. Brez kirurške pomoči pa se takšna težava lahko zakomplicira, kasneje predre in krvavi, seveda pa se lahko po daljšem času tudi umiri.

Vsem, ki se jim nenadoma pojavi boleča oteklina ob zadnjiku svetujem, da poiščejo kirurga, ki bo z manjšim posegom odstranil krvni strdek.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.