Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Poškodba brahialnega pleteža


Vprašanje:

Pozdravljen, G. Andrej! Leta 1998 sem imel prometno nesrečo kot 13 let star deček. Imel sem popolno paralizirano levo roko in ramo. Diagnoza: POŠKODBA BRAHIALNEGA PLETEŽA. Leta 1999 sem bil operiran. Naredili so mi rekonstrukcijo brahialnega pleteža s prostimi transplatanti suralnih živcev in interkostalno nevronizacijo aksilarisa, muskulokutaneusa in medianiusa. n. aksilaris - T2 ( direktna staknitev ) n. muskulokutaneus - T3-T5 ( 12, 14, 16 CM) n. medianus - pars leteralis - T6, T7 ( 18, 20 CM) Roko in ramo sem imel popolnoma negibljivo in nisem čisto nič čutil. Po 13-ih letih je situacija sledeča: - Rama popolnoma delujoča - na bicepsu so mišice deloma delujoče - komolec lahko stegnem - po celi okončini imam še vedno intenzivne bolečine in mravljince - roko kompletno čutim na močnejši dotik.  Ali je mogoče še kakšna možnost, da se roko spravi v pogon? Kakšne so možnosti, da se mogoče še z kakšno operacijo stanje poboljša? Prosim za odgovor in se vam zahvaljujem že v naprej.

Odgovor:

Spoštovani,,

tako pozno po poškodbi lahko (v določenih primerih) pomagamo s sekundarno (paliativno) rekonstrukcijo, ki vključuje prestavitve tetiv ali prosti funkcionalni prenos mišic. Le iz pisma je nemogoče oceniti ali lahko s takimi posegi izboljšamo funkcijo tudi v vašem primeru.

Oglasite se na pregled na Oddelek za plastično kirurgijo, UKC Ljubljana. Na oddelek pošljite napotnico za plastično kirurgijo s pripisom “Konzilij za brahialni pletež” in dopišite svoj telefon.

Lep pozdrav in nasvidenje!

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.