Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Odstranitev izrastkov


Vprašanje:

Spoštovani, pred slabima dvema mesecema sem bila na operaciji leve noge (tik pod kolenom, zunanja stran), kjer so mi opravili ablacijo osteohondroma, ki je povzročala parestezije po peroneousu oživčenem področju kože. Do pred kratkim sem uporabljala bergle, sedaj pa počasi hodim brez njih. Sicer sem že v času fizioterapije po stanovanju malo poizkušala hoditi brez njih, vendar mi je fizioterapevtka svetovala naj po končanju FTH zunaj še vedno raje uporabljam bergle. Nekaj časa sem jih, sedaj pa jih dober teden ne. Težava, ki me je malo začela skrbeti je, da imam iste bolečine, kot sem jih imela pred operacijo, sedaj na desni nogi, v istem predelu, kot je bil opravljen poseg. Težava na desni strani se mi je začela pojavljati pred 4 - 5 tednov. Zdravniku težave nisem omenila, saj sem bila mnenja, da je morda to le posledica, ker lep čas nisem normalno hodila in brez bergel. Navsezadnje mi je bilo glavno le to, da se težave na levi nogi odpravijo. Morda je pomemben podatek tudi ta, da me ob večji aktivnosti (krajši sprehod, kolesarjenje, plavanje) zadeva še bolj boli. Edina stvar, ki ni ista, kot je bila na začetku na levi nogi, je ta, da ni takšnega mravlinčenja v stopalu. Menite, da bi bilo pametno, da odidem nazaj k zdravniku? Do sedaj sem imela zelo veliko obiskov okoli zdravnikov, zaradi težave z levo nogo in mi je iti ponovno malo ali pa kar močno nelagodno..., da ne bi mislili, da sem kak hipohonder. Že v naprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli nasvet. Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana,

če težava ne bo kmalu izzvenela, brez vsakega nelagodja obiščite svojega zdravnika. Zaupati mu morate vsako klinično pomembno spremembo in pojav podobnih težav na drugi nogi to vsekakor je. Odsotnost mravljinčenja najverjetneje pomeni, da ne gre za enako utesnitev živca kot ste jo imeli na levi nogi, a je to mogoče potrditi samo ob pregledu.
Nihče ne misli, da je bolnik simulant ali hipohonder zgolj zato, ker opazi novo težavo. Ne ukvarjajte se toliko s tem, kaj o vas meni zdravnik, raje skušajte čimprej rešiti probleme z nogami.

Lep pozdrav.
asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.