Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Ostra bolečina v spodnjem delu trebuha


Vprašanje:

Spoštovani, stara sem 55 let in danes sem začutila ostro bolečino v spodnjem delu trebuha, malo nad sramno kostjo, ki seva do prsnega koša. Januarja sem imela bolečino v spodnjem levem delu, takrat sem opravila ginekološki pregled, kjer so mi pregledali tudi maternico, vodo, ultrazvok trebušnih organov in gastroskopijo. Vse v redu. Letos sem na začetku leta oddala blato na SVIT. Izvid b.p.,  blato odvajam redno. Ta ostra bolečina se mi danes pojavlja že celo dopldne. Res me skrbi in si ne znam razloziti, kaj bi to lahko bilo. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Težave, ki jih opisujete so res nenavadne, saj so bili vsi izvidi normalni. Vsekakor bi se oglasil pri svojem zdravniku ali na urgenci. Morda bi kaj pokazala preiskava krvi, sedimentacija? Bolečina za sramno kostjo bi še najprej govorila za kakšne težave z mehurjem ali rodili. Glede na moje ožje področje, me najprej zanima prebava, če je redna in po izvidih programa SVIT brez primesi krvi. Lahko bi rekli, da s te strani ni pričakovati kakih zapletov oz. težav. Vsekakor se zaupajte vašemu zdravniku, če težave ne bodo minile.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

19. 06. 2012 14:14:38
Vse lepo in prav g. zdravnik je pojasnjeno vprašujoči bolnici.
Toda...na večino pregledov-dodatnih če ni nujno-čakamo po tudi več mesecev vsled današnje organiziranosti zdravstva . Razen če nisi bogataš in si kar sam plačuješ čim prejšnje preglede-posege, celo v tujini.
Sram naj bo odgovorne !
Za zdravstvo se škrta z denarjem, za polne pisarne raznih upravnih organov (volilno telo oblastnikov) , vojsko in EU, za tajkunske zadeve ter razne Grčije ga pa je.
Pišem tudi ob podobni težavi, samo da brez napihnjenosti, katera je stopnjevana proti vsakem jutru, čez dan komaj( proti večeru popijem kaj majn tekočine) zaznavna.Uriniranje,katero sicer ni ovirano zaradi povečane prostate ( velikosti oreha) bolečino zmajnša Je pa res da mi je slikanje abdomna pokazalo kar nekaj "peska" v mehurju in .. Prav tako imam napotnico za operacijo dimeljske kile...No ja, možna bo šele čez nekaj mesecev ... najprej.
Torej, prosim Vas za kakšen nasvet morda v zvezi s prehrano. Sicer ponujajo en kup čajčkov in tekočin, toda za večino sem ocenil da je le reklama za nekoga zaslužek.
Lep pozdrav Albert