Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ali obstaja zdravilo za pospešitev krvnega obtoka?


Vprašanje:

Pozdravljeni! Zanima me, če obstaja kakšno zdravilo za pospešitev krvnega obtoka. Zaradi počasnega krvnega obtoka mi je stalno nenormalno mraz, imam nizek pritisk in sem stalno utrujena. Prosila bi vas za vaše mnenje, zanimajo me vrste zdravil za to težavo. Imam 39 let in me takšno stanje zelo ovira. Hvala lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Seveda obstajajo tudi zdravila za boljšo cirkulacijo. Večina je samoplačniška, v preteklosti se je na recept (sedaj ne več) dobilo tudi zdravilo za dvigovanje krvnega prtitiska (ditamin). Vendar menim, da je potrebno vaš problem reševati z načinom prehrane in z gibanjem. Seveda pa je še vedno možno, da obstaja kakšen zdravstevni problem, npr. premajhno delovanje ščitnice, kar bi moral vaš osebni zdravnik preveriti s pregledom krvi. To ne bo problem, saj ZZZS plačuje te preiskave. O prehrani in načinu življenja, pa se prav tako lahko veliko pove. Potrebno je popiti kakšno kavo več kot običajno, če nimate težav ali piti prave čaje in malo povečati vnos soli v hrani, aktivnost pa nekoliko povečati, začeti se redno ukvarjati s kakšno rekreacijo. Posegamo seveda v način življenja toda, če hočete spremembe, morate nekaj spremeniti. Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal