Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Krvavitev iz anusa


Vprašanje:

Pozdravljeni. Že skoraj en mesec opažam po izločanju, ko si s papirjem brišem okoli danke, krvave sledi. Kri je svetlo rdeče barve in jo je včasih manj, včasih več. Ali so to kakšni hemoroidi, ki se ob brisanju ranijo, ali je kaj drugega? Prosim za nasvet. Hvala.

Odgovor:

Spoštovani !
Na vprašanja o krvavitvah na črevo sem že večkrat odgovarjal. Upam, da ste si kak tak odgovor na Vivinem forumu že prebrali.
Nič ne pišete o vaši starosti, kar seveda tudi vpliva na zdravnikovo razmišljanje za kakšno bolezen bi šlo. Pri krvavitvah vedno vprašamo tudi o bolečinah pri odvajanju. Če so prisotne (posebej ob trdem blatu), gre ponavadi za črevesno razpoko. Pri krvavitvah brez bolečin pa moramo narediti nadaljnje preiskave, saj gre lahko tudi za krvavitev iz višjih predelov črevesa in za resnejše obolenje. Če ste stari nad 50 let ste gotovo dobili poziv programa SVIT, kjer se ugotavlja skrita krvavitev iz prebavil. Tudi ta izvid je za zdravnika zelo pomemben. Nikakor ne svetujem, da se zdravite na pamet. Prijavite se za pregled, da se ugotovi od kod krvavite, šele potem ste lahko mirni.

Lep pozdrav!

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.