Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Občasno neenakomerno bitje srca


Vprašanje:

Pozdravljeni,

že nekaj dni opažam, da me v predelu srca čudno boli. Opažam, da mi srce normalno bije, pa 1x ne, pa zopet 2-3x udari, pa zopet 1x ne, pa zopet 2-3 udari, pa spet 1x ne in potem mogoče spet 100 normalno udari in tako naprej se mi to ponavlja. Pri tem čutim, ko srce ne udari, nekakšno čudno bolečino pri srcu. Izmenično se tudi potim in nato me zima trese in zopet se potim v glavo in to se nadaljuje. Bila sem pri osebni zdravnici, naredila EKG in je rekla, da ni nič posebnega, vidi pa kot, da bi bilo srce vznemirjeno. Meni se to še kar naprej ponavlja in vas sprašujem, ali mi lahko takšno utripanje srca ostane, ali se lahko normalizira? Kaj naj naredim? Stara sem 40 let.
Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani. Opravili ste EKG, ki je pokazal, da ni kaj pomembnejšega (npr. infarkt ali kakšna motnja ritma), kar je pomemben podatek. Pri 40 letih tudi menopavza ponavadi še ni razlog, v njenem času se namreč rado pojavlja potenje in občasno neenakomerno bitje srca. Če se bo to ponavljalo, je vsekakor smisleno opraviti še krvni test o delovanju ščitnice, ki je tudi dokaj pogost razlog za takšen utrip. Če bo vse to v redu, pa se lahko brez škode predpiše zdravilo B blokator, v majhni dozi za kakšnih 14 dni in v tem času bo to zdravilo zagotovilo enakomernejši utrip. Vrnite se torej k svoji zdravnici in ji lahko tole moje pisanje brez skrbi pokažete, saj bi tudi sami prišli do enake rešitve, če bi se vračali k njej.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal