Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Otekanje rok in nog, vročine nikoli nimam


Vprašanje:

Spoštovani! Prosila bi vas za odgovor oz. za vaše mnenje glede telesne temperature. Pri 24-ih letih sem prebolela pljučnico in od takrat še nikoli nisem imela vročine. Stara sem 42 let. Zdravnica pravi, da če nimaš vročine, nisi bolan. Moja telesna temperatura redko preseže 36 stopinj.

Pa se eno vprašanje. Zjutraj ,ko vstanem, imam čisto zatekle prste na rokah, da jih komaj premikam, pa otekle oz.prav zabuhle oči in te otekline tekom dopoldneva minejo oz. splahnijo, imam pa potem zvečer težke in otekle noge. Zdi se mi tudi, da imam bolj rumenkast ten kože. Ne kadim in ne pijem in tudi gibam se vsak dan, nisem debela. Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovana. Vaš problem ni to, da nikoli nimate povišane temperature in, da ste imeli pri 24-ih letih pljučnico. Vaš problem je, da imate ob jutrih otekle roke in veke, ob večerih pa noge.
Grobo pravilo pravi, da otekanje ob jutrih pomenei obolenje ledvic, ob večerih pa obolenje srca. Problemi na ožilju se ponavadi ne kažejo na rokah, na nogah pa ponavadi niso obojestransko neki, kadar gre za ožilje, ampak so enostranski. Torej je potrebno opraviti nekaj preiskav v zvezi s funkcijo ledvic in srca. Veliko bolezni je, kjer ni povišane temperature, tako da se z zdravnico gotovo niste razumele. Potrebno je raziskati vzrok za otekanje. Kar pogumno. Če ste meni znali povedati, boste tudi svoji zdravnici znali dopovedati, kje je vaš problem. Gotovo obstaja rešitev.

Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.