Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Kako se naj spopadem s stresom?


Vprašanje:

stres Spoštovani! Pred 3 meseci, se mi je pojavila določena bolečina v prsih in okoli srca. Zarad samega strahu za katero bolezen gre, se mi je pojavilo oteženo dihanje in pospešeno bitje srca. Opravil sem zdravniške preglede, kjer so ugotovili, da je z menoj vse v redu, ostalo pa mi je še vedno oteženo dihanje. Kolikor sem prebral na internetu, doživljam še vedno vse skupaj kot nekake stresne situacije. Veliko se sicer zadne čase sekiram zaradi denarja, službe in stanovanja, tako da sem začel jemati pomirjevala za stres. Prosim, če mi lahko poveste, kako se naj spopadem s stresom in si izboljšam koncentracijo in spomin, saj mi šport ravno ne pomaga. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Lepo pozdravljeni!

Glede na to, da je za težave, ki jih opisujete, izključen nek organski razlog, je prav o njih razmišljati in si jih razložiti s psihološkega vidika. Težave telesne narave povezujete s situacijami, ki so za vas obremenjujoče, pri čemer ste osredotočeni zlasti na simptome, ki jih poskušate omiliti tudi z uživanjem pomirjevala. Simptomi predstavljajo način izražanja neke stiske, in tisti del našega celostnega vedenja, na katerega ne moremo neposredno vplivati. S pomirjevalom jih lahko omilite, ne morete pa na ta način odpraviti razlogov za njihov nastanek. Za to je potrebno pogledati »ozadje« težav. V psihoterapevtskem procesu ob pomoči terapevta opravite presojo o komponentah vedenja na katere imate moč vpliva, poiščete načine za učinkovitejše zadovoljevanje svojih psihičnih potreb ter tako ponovno prevzemate nadzor nad svojim življenjem.

Vzporedno si lahko pomagate s tehnikami, ki so se izkazale za učinkovite pri zmanjšanju ali odpravi psihičnih obremenitev. Sicer so usmerjene neposredno bolj na simptomatiko (avtogeni trening, EFT – Emotional Freedom Techniques), in vam bodo pomagale pri doseganju telesne umirjenosti. Poleg psihoterapije izvajam tudi obe tehniki, ki sem vam ju priporočila. V kolikor bi se želeli z menoj osebno pogovoriti, me prosim ponovno kontaktirajte.
Želim vam vse dobro.
izr. prof. dr.  Nevenka Podgornik

Aktiven

izr. prof. dr. Nevenka Podgornik

Depresija Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

7. 05. 2012 10:14:36
Pozdravljeni,
težave z stresom lahko zelo uspešno rešujete z naravnimi prehranskimi dopolnili, žena imela pred leti trgovino in so se zadeve zalomile po dolgoletnem zdravljenju z pomirjevali se ji je stanje samo slabšalo, začela z 25 mg in na koncu pristala že na 250 mg tabletah, bila je povsem odsotna in je samo spala, sam sem pred leti spoznal naravna prehranska dopolnila o katerih prej nisem vedel nič, sedaj jih že tretjo leto spoznavam in tudi v praksi sem imel na sebi izjemno dobro izkušnjo z učinki teh naravnih prehranskih dopolnil, zato sem poskusil tudi pri ženi in po pridnem rednem uživanju teh dopolnil se počasi pobira in pred 2 meseci je počutje bilo že toliko boljše, da je opustila vsa zdravila in energija se ji vrača, med tem, ko jo je z zdravili imela vedno manj, ta prehranska dopolnila se ne dobijo v redni prodaji, dobijo se lahko le preko članov/distributerjev, če vas zanima kaj več mi lahko pošljete vaš meil in vam pošljem kaj več o zgoraj navedenih dopolnilih,
lahko se oglasite na moj meil,
kmlinari58@gmail.com

v koliko želite se lahko oglasite tudi na naših brezplačnih predavanjih v MB in LJ in še tam izveste kaj več o teh naravnih dopolnilih, z njimi sem odpravil vzroke za precej težav, da o veliko boljšem počutju sploh ne govorim, če ste iz okolice Maribora se lahko oglasite tudi pri meni doma ali se dogovoriva kje drugje in vam kaj več razložim o svoji in ženini izkušnji

lep dan in pozdrav
Konrad