Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Močno vneta koža mod


Vprašanje:

Pozdravljeni, že dober teden imam močno vneta moda, so zelo rdeča, koža je nagubana in me peče, nimam pa bolečin. Začel sem se mazati z otroškim hladilnim mazilom, ker ni bilo izboljšanja sem začel uporabljati dermalni prašek in mazilo za zdravljenje glivičnih okužb kože in sluznice, a ni izboljšanja. Naj povem da imam luskavico po glavi, komolcih in gležnjih. Ker se stanje nikakor ne umiri vas prosim za vaš nasvet.

Odgovor:

Spoštovani,
več različnih možnosti je za vzrok in zdravljenje, težko bi rekla kateri je najbolj verjeten. Glede na to, da imate izraženo luskavico je ta lahko tudi razlog vnete kože mod, ki seveda izgleda drugače kot prizadeta koža komolca ali lasišča.
Lahko gre za glivično vnetje, lahko gre za preobčutljivostno reakcijo na kakšne spodnjice, barvilo v njih, ali pa na kozmetiko - detergent ki ga uporabljate...

V osnovi morate sedaj za nego uporabljati Syndet ( oblika mila, ki ga dobite v lekarni ) ali samo vodo. Če imate mazilo za zdravljenje glivičnih okužb kože, ga uporabljajte dalje, 2x dnevno vsaj 7 dni, da vidite, če res ni efekta. Če bo izboljšanje, ga uporabljajte še dva tedna. Seveda pa se morate oglasiti pri zdravniku, če se stanje ne izboljša ali slabša.

Lep pozdrav!
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.