Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kaj je energijska medicina?


Vprašanje:

Pozdravljeni, mi lahko malo več poveste o energijski medicini - šlo naj bi za  ( kot sem na portalu prebral v članku o Olimiah) "ugotavljanje stanja telesnega ravnovesja, prepoznavanje škodljivih življenjskih vzorcev in podporo pri sprejemanju novih, zdravju naklonjenih navad". Kakšne so metode ugotavljanja, kakšna je podpora itd. Zdi se mi zelo zanimivo. Hvala in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni!

energijsko ali energetsko medicino znanstvena klasifikacija uvršča v tako imenovano integralno medicino – vejo klasične medicine, ki uporablja celovit, holističen pristop k človeku. Poudarjen je torej individualni pristop, občutljiv za psihofizične značilnosti vsakega posameznika. Ne gre za bioenergetiko. Energetska medicina poučuje, meri in izboljšuje količino in kakovost energije skozi človeško telo.

Pri nas uporabljamo BionicCare sistem. Z njim izmerimo pretočnost meridianov z infrardečo svetlobo. Meritev nato obdela ekspertni računalniški sistem. Sledi obravnava najmanj pretočnih telesnih meridianov z infrardečo svetlobo. Meritev me usmeri v vzrok disharmonije v telesu posameznika. Posledično svetujem in podpiram posameznika pri sprejemanju odločitev za drugačno ravnanje s samim seboj. Svetujem mu okrog prehrane. Prehrano, ki jo svetujemo, pa smo poimenovali bioenergijska hrana. Upošteva namreč resnico, da vsak notranji organ potrebuje podporo energije, ki jo dobimo s hrano, da bi dobro deloval. Gosta pa naučimo tudi preprostih vaj, ki jih zmore vsakdo, za vzdrževanje pretočnosti in lastne harmonije v vsakodnevnem okolju. Odkrivanje sebe v novih dimenzijah je izpolnjujoče. Vas povabim, da preverite.

Lep pozdrav!
 Cvetka Avguštin, dr. med.

Neaktiven

Cvetka Avguštin, dr. med.

Počutje in lepota

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.