Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pogoste vrtoglavice med glavobolom


Vprašanje:

Pozdravljeni! Sem 24 letna študentka zaključnega letnika. V zadnjih mesecih opažam pogoste vrtoglavice, ki se pojavijo med glavobolom. Najbolj opazne so, ko greva s fantom na sprehod. Med hojo se glavobol močno poveča in ob enem se mi v glavi vrti tako močno, da se moram vsesti, občasno me tudi noge ne držijo (so čisto mehke). Osebna zdravnica me je napotila k okolistu, vendar se dioptrija ni spremenila. So pa seveda dnevi, ko je vse v redu in hodim in se rekreiram brez problema. Naj omenim, da imam prekomerno težo in sem malenkost pod stresom zaradi zaključevanja študija. Tudi pri svoji zdravnici sem naročena, da pregledava rezultate okulista in pogovoriva kako naprej. Vendar me zanima, kaj mi vi predlagate, kam naj se obrnem za čim hitrejše okrevanje! Za odgovor se vam zahvaljujem v naprej in lepo vas pozdravljam!

Odgovor:

Zdravo. Vsekakor je prav, da se s pregledi preveri obstoječe probleme; torej pregled pri okulistu je OK, vendar v zvezi z okulistom pri zdravnici ne bosta odkrili veliko. Menim, da je potrebno opraviti še osnovni pregled krvi, da se izključijo vnetja in slabokrvnost. Dalje je potrebno slikati vratno hrbtenico in, če se ne najde vzroka, je potrebna napotitev na ORL pregled. Specialisti ORL so prvi, kamor je potrebno napotiti pacienta z vrtoglavico. Govoriš o vrtoglavici ( vrtoglavica daje občutek vrtenja sveta okoli nas) med sprehodi, torej med neko aktivnostjo, kjer so mišice vratu aktivne, obremenjene in to je tudi najbolj pogosti razlog za vrtoglavice. ORL specialist bo s posebnimi testi pregledal stanje ravnotežnostnega organa v notranjem ušesu in potem smo blizu neke diagnoze in s tem tudi terapije in boš lahko odpravila problem. Sem optimist, upam, da ne bo kaj hujšega. Kar pogumno.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.