Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Skrbi nas za našega mucka


Vprašanje:

Pozdravljeni. Imamo kastriranega muca, starega 8 let. Pred 4 tedni je imel vnetje sečnice in to smo uspešno pozdravili. Na potrebo hodi sedaj normalno, ogromno pa spije vode in neprestano spi. Mogoče se bo slišalo smešno, ampak ima zelo bled smrček skoraj bel. Neverjetno je pri njem tudi izpadanje dlake (neobičajno spomladansko izpadanje). Sprašujemo se, kakšna je verjetnost slabokrvnosti? Lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni !
Znaki, ki jih navajate zagotovo napeljujejo na pregled pri veterinarju. Velike količine popite vode in spanje pri njegovih letih lahko nakazujejo na kako bolezen ledvic, sladkorno bolezen, obolenje jeter. Dlaka lahko izpada zaradi večih znakov, tudi slabokrvnost je možna. Ali je bila ob vnetju sečnice prekontrolirana kri? Sicer bi vam to v njegovih letih vsekakor priporočala.

Pomembnih je tudi še več podatkov: ješčnost, blato, morebitno bruhanje, kje živi muc..., testiranje na klaevkozo in mačji aids... Sicer bi vam to v njegovih letih vsekakor priporočala. Žal pa brez pregleda ne bo, tako da vam svetujem, da se obrnete na svojega veterinarja.

Lep pozdrav!


 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal