Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Rada bi, da bi s partnerjem skupaj živeli


Vprašanje:

Pozdravljeni, imam težavo, ki traja že skoraj 2 leti. S partnerjem sva se razšla po moji krivdi (imela sem bežno romaco). Sedaj sva skupaj vsak dan, imava dva otroka, vidimo se, gremo na kavo. Toda on živi drugje. Da bi se o tem pogovorila, se on ne zna, ker se takoj skregava. Imava tudi spolne odnose in ne vem, zakaj noče, da bi živeli skupaj. Kaj naj storim?

Odgovor:

Lepo pozdravljeni!

Vaša situacija zahteva, da se s partnerjem pogovorita - sama ali ob pomoči strokovnjaka.
Preveriti je potrebno osebne želje in pričakovanja glede vajinega odnosa in družinskega življenja, ter se izraziti, ali si želita oba ponovno vstopiti v partnersko zvezo, v skupno družinsko življenje. Preden sprejmeta odločitev, kako naprej, poskusita doreči, kakšen odnos želita imeti, kako bosta obnovila zvezo in kako bosta v prihodnje vlagala v bolj zadovoljujoč odnos. Potrebno je tudi razrešiti razlog zaradi katerega sta se razšla, se pogovoriti o tem, kaj je za koga še sprejemljivo, kako ravnati z morebitno bolečino in skrhanim zaupanjem. Poleg pogovora o partnerskem odnosu, se je potrebno pogovoriti tudi o vašem družinskem življenju, ki naj nujno upošteva dobro otrok.
Želim vam vse dobro.
izr. prof. dr.  Nevenka Podgornik

Aktiven

izr. prof. dr. Nevenka Podgornik

Depresija Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

12. 03. 2012 12:32:11
Kozarec,ki je bil enkrat že razbit, težko zalepimo tako, da ne bi saj malo puščal. In po moje je to vajin odnos, ki malo pušča, kjer ste ga zalepili, ko ste sta se ponovno srečala .Nekateri nikoli ne odpustijo roman, ker po moje romanc ni, dokler res koga ljubimo in še taka skušnjava ne more premagati najvišjega čustva,Ljubezni.Težko bo, če noče niti slišati o skupnem življenju,težje, če ga boste na to vedno spominjali in silili vanj.Morda bi bilo najboljše enostavno LEPO SE IMETI, kvalitetno preživljati skupen čas, si pokazati medsebojno pripadnost,osrečevati s tem otroke,ki naj jim bo lepo,ko ste skupaj in tudi ko niste, govorite o drugem partnerju lepo. IN če se boste skupaj lepo imeli, če se boste imeli radi, si bo nekega dne sam želel, da bi bil vedno del te skupnosti in bo ostal.Na silo pa še poljub boli, kajne.Pa SREČNO družinica!