Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Razširjene pore in dermaroller


Vprašanje:

Pozdravljeni! Na trgu sem zasledila dermaroller. Zanima me, če imate kaj izkušenj s tem produktom. Stara sem 20 in imam razširjene pore skoraj po celem obrazu. Zelo težko jih je zakriti. Zanima me, če bi bil dermaroller primeren za mojo težavo. Strah se me je posluževat kemičnih pilingov, kajti slišala sem že kar nekaj pripomb. Ne malo nazaj, sem na blogu prebrala, da so pore posledica pomanjkanja kolagena in, da nastopijo ob staranju kože. Je to možno, da se je zgodilo pri meni, kljub temu, da sem stara šele 20 let? (mislim, da je pomembna informacija, da imata razširjene pore tudi mama in oče). Mama kljub bližanju 50-im skoraj nima gub, samo razširjene pore in zato me čudi dejstvo o pomanjkanju kolagena. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor! Lep pozdav!

Odgovor:

Pozdravljeni! Postopek obdelovanja kože z medicinskim needlingom oziroma kolagensko indukcijsko terapijo je eden najbolj uspešnih minimalno invazivnih pristopov k izboljšanju stanja kože. Laično in bolj popularno ime za ta postopek je “dermaroler”. Medicinski pripomoček Dermaroller® je izumil ustanovitelj podjetja g. Horst Liebl in ga v letu 2000 patentiral na patentnem uradu v Muenchenu. Uporablja se za odpravljanje znakov staranja kože in poškodb, ki so nastale zaradi pretiranega sončenja pri obravnavi in odpravljanju brazgotin, ki so lahko posledica opeklin, aken ali drugih poškodb, odpravljanju gub, učvrstitvi ohlapnega tkiva in zmanjšanju znakov hipo- in hiperpigmentacije. Delovanje temelji na stimulaciji kože k tvorbi kolagena, ki podpira večino tkiva in vpliva na njegovo čvrstost in elastičnost. Kadar se samemu mehanskemu spodbujanju regeneracije kože doda še hijaluronsko kislino, amino kisline in vitamine , ki tako pridejo do aktivne plasti kože se učinek še pospeši in utrdi. Postopek pa bistveno ne spremeni tipa kože.

Na tržišču je danes ogromno cenenih kopij dermarolerja za domačo uporabo . Menim, da je boljše, da tega ne počnete doma kajti ne veste kakšne iglice ima pripomoček katerega kupite. Te so lahko neprimerne dolžine, neprimernih konic in iz neprimernih materialov, kar je vse potencialni faktor, ki lahko poškoduje kožo ali pa v najboljšem primeru ne deluje.

Koža z razširjenimi porami je pač tip kože pri katerem so žleze lojnice bolj izražene. To se podeduje. Za kožo takega tipa velja, da sama proizvaja več sebuma , ki je naravni protektor pred gubanjem kože. Tako vidite, da je vaša mama brez gub. Kolagen pri tem ne igra vloge in bodite brez skrbi, da ga imate dovolj.

Glede izkušenj z nego kože nagnjene k mozoljem in s širokimi porami: osebno priporočam specifično kozmetiko in včasih tudi zdravila in dodatne metode za izboljšanje izgleda take kože. Obravnava je vedno individualna saj ima vsak posameznik osebne potrebe .
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.