Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Veza na daljavo in obtoževanja nezvestobe


Vprašanje:

Imam 4 letno vezo na daljavo. Problem imam z nezaupanjem, pa če grem samo v trgovino in imam odprt gsm. Obtožbe so non stop, a zvest sem ji. Ne zdržim več laži, da sem nezvest, da sem z nekom dogovorjen itd in potem ostanem sam, ko bi morala priti k meni. Samota in obsodbe me ubijajo in mi vplivajo ze na zdravje. Kaj naj naredim? Ljubim jo in želim biti z njo do smrti.

Odgovor:

Lepo pozdravljeni,

iz vašega pisma nisem čisto prepričana, ali se vidva sicer videvata oziroma, če sta ste v živo že sploh videla!?
Vprašanje seveda je, ali ste naredili v preteklosti kaj takega s čimer bi lahko zaupanje porušili, ali je nezaupanje prisotno že od samega začetka in nima osnove, ki bi bila posledica vajinega odnosa.

Zaupanje se namreč gradi, vzpostavlja oziroma se ga ruši že od rojstva dalje. Na zaupanje torej vplivajo vsi odnosi. Bolj kot so odnosi v preteklosti boleči in zlorabljajoči, bolj nosi oseba nezaupanje s seboj. V takem primeru bo morala oseba najprej narediti nekaj na sebi in nato ob pomoči drugega, da si bo osnovno zaupanje ponovno povrnila. Sicer se lahko vi trudite in dokazujete v nedogled svojo pripadnost, a bo žal vse zaman.

Lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal