Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kaj menite o hrani za notranje muce?


Vprašanje:

Spoštovana! Najprej pohvala za vse vaše delo in aktivnosti, ki niso le del vaših službenih obveznosti ampak pokazatelj velike srčnosti in človečnosti. Zagotovo je odnos do živali in s tem v zvezi z naravo nasploh, pokazatelj veličine neke osebnosti. Strinjam se, da "Samo govor't ne znajo" in sem ponosna lastnica dveletnega mucka Tomya, ki je bil kmalu po prihodu tudi kastriran. Živim v bloku, odkar se je hči preselila v novi domek, sva s Tomyjem sama. Naj mi ne zamerijo plemenite mačje duše, včasih sem mislila, da so mačke bolj neumne od psov in, da se ves dan samo podijo po stanovanju, praskajo po pohištvu, mečejo na tla visoko postavljene predmete in podobne lumparije. Odkar imam mačka, sem ugotovila, da so mucke zelo pametne in učljive ter čudoviti tovariši svojim ljudem. Najbrž pa drži, da je žival takšna, kakšno naredi njen lastnik. Tomy ima svoja vratca na balkon in je torej na zraku, kolikor želi, na balkonu ima tudi brezovo deblo, kjer si redno in veselo brusi krempeljčke. Vprašanje: Zanima pa me kaj menite o INDOOR cat's food... ali hrani za mačke, ki so vedno le v stanovanju in, ali je morda kakšna druga suha hrana primernejša. Večkrat dobi tudi surovo govedino ali pripravljeno hrano iz vrečke ali konzerve, ki jo kupim v trgovinah, na oddelku za hrano domačih živali. Hvala za odgovor in moj poklon za vse, kar delate v dobro teh ljubkih bitij na štirih ali dveh tačkah. S poštovanjem!

Odgovor:

Spoštovana !

Hvala za vaše mnejnje in pohvale, se potrudimo, kar pa ni težko, saj delo opravljamo z velikim veseljem in odgovornostjo.

Kar se tiče vašega vprašanja- "Indoor food " ( hrana za notranje muce ) je seveda optimalno zelo primerna za notranje kosmate prince in princese, saj je prilagojena tako, da ne vsebuje veliko maščob in kaloričnih snovi, da se lahko vzdržuje primerne telesna teža. Podobna zadeva je "Neutered food", hrana za kastrirane in sterilizirane muce, vendar je v kalorijah malenkost močnejša kot Indoor. Kar se tiče hrane, kupljene v trgovinah "za ljudi", bi bila malce previdna, ker je hrana izjemno slana, zato seveda tudi bolj ješča, pomeni pa velik problem za nastajanje kamnov in peska v mehurju in odpovedovanja ledvic na zrela leta. Surovo meso v manjših količinah ni problematično, če nima prebavnih težav, Samo meso pa spet ne bi bilo primerno zaradi okostja in seveda ledvic zaradi beljakovin.

Prijazen sončen pozdrav s Tristokosmatih!


 Iris Selan, dr. vet. med.

Aktiven

Iris Selan, dr. vet. med.

Domači ljubljenčki

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal